2017 DGS Sınav Sonuçları Tam Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM Sınav Takvimi (2017 DGS Tercihleri Ne Zaman?)

23 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav takviminde DGS sonuçları için hangi tarih verildi? DGS tercih dönemi ne zaman başlayacak? İşte DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih.

23 Temmuz Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Dikey Geçiş Sınavına 1 milyondan fazla aday katıldı. Açıköğretim ön lisans ve meslek yüksekokulu mezunlarının lisans eğitimine geçmek için girdikleri Dikey Geçiş Sınavının tamamlanmasının ardından adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

Lisans eğitimine geçmek için sınavda ter döken adaylar için sınavdan sonra sonuç açıklama süreci başladı. Daha iyi bir gelecek için 1 milyondan fazla adayın katıldığı DGS’ye ait sonuçlar ise geç açıklanacak.

Son dönemlerde sonuç açıklamada oldukça yavaşlayan ÖSYM, DGS sınav sonuçlarını da geç açıklayacak. 23 Temmuz günü yapılan Dikey Geçiş Sınavına ait sonuçlar 29 Ağustos 2017 günü adaylara duyurulacak. ÖSYM sınav takviminde belirtilen bu tarihte herhangi bir değişiklik olmaması durumunda sınav sonucunun sınavdan yaklaşık 37 gün sonra açıklaması bekleniyor.

Sınav Sonuçlarına Nasıl Ulaşabilirim?

DGS sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyurulacak. Adaylar snav sonuçları açıklandığı anda sonuç.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav sonucuna ulaşabilecek.

Tercih Dönemi Ne Zaman?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından lisans eğitimi için tercihler alınacak. Tercih işlemleri süreci ise sınav sonucunun açıklanmasının ardından duyurulacak.

DGS’de Kaç Soru Soruldu?

DGS’ye giren adaylara sözel ve sayısal bölümlerden 60’ar olmak üzere toplamda 120 soru yönlendirildi. 120 soru için ise adaylara 140 dakika süre tanındı.

Sınav sonuçları açıklandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe’yi aşağıdaki platformlardan takipte kalın.

Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız   ios mobil uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için ---->>> tıklayınız

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Tem 2017 - 09:33 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler