2017 DGS Ek Tercih Başvurusu İçin Son Saatler-Peki Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

DGS ek tercih başvuruları için son saatlere girildi. Peki ek tercih başvuruları ne zaman sona erecek? Ek tercih ücreti ödemek için son tarih ne zaman? DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Cevaplar ve daha fazlası haberimizde.

2017 yılı Dikey Geçiş Sınavı kapsamında alınan ek yerleştirme başvuruları için son başvuru tarihi 30 Ekim 2017.

Geçtiğimiz hafta Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda 25-30 Ekim tarihleri arasında DGS ek tercihlerinin alınacağı belirtildi. Duyurunun yayımlanmasının ardından ilk tercihlerinde herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar ile ek tercih yapmak isteyen adaylar tercih bildiriminde bulunmaya başladı. Ek tercih başvuruları 30 Ekim 2017 saat 23.59'a kadar alınacak.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada DGS ek yerleştirme işlemleri ile ilgili, "2017-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 25 – 30 Ekim 2017 tarihleri arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır. 2017-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgiler, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

2017-DGS Ek Yerleştirme İle İlgili Genel Bilgiler ve Tablolar

Ek Tercih Ücreti

Ek tercih ücreti olan 15 TL, anlaşmalı bankalara 31 Ekim saat 23.59'a kadar yatırılacaktır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak

Sonuçların açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından açıklanmadı. Ancak sonuçların kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ile ilgili başvuru kılavuzunda şu bilgilere yer verildi:

"Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacak, adaylara ek yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından YÖK’e elektronik ortamda gönderilecektir. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların, sınav sonuçları açıklandıktan sonra sonuç belgelerinde belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir"

Sonuçlar açıklandığı anda haberdar olmak için Kpsscafe.com.tr adresini takipte kalın.

Facebook grubumuza katılın --->tıklayın

En hızlı erişim imkanları ve ios uygulamamız ----> tıklayın

android uygulamamız ---->>> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

30 Eki 2017 - 16:05 - DGS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler