Maraşlı Lise Öğrencisi Apple'nin Açığını Buldu: Ciddiye Alınmayınca da...

Ortaokuldan beri program yazan ve teknoloji internet sitelerinde de editörlük, içerik sağlayıcılığı gibi alanlarda hizmet veren Kahramanmaraşlı lise öğrencisi Apple'nin açığını buldu.

Kahramanmaraşlı lise öğrencisi Apple'nin açığını buldu.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Süha Erler Anadolu Lisesinde okumanta olan Yiğit Can Yılmaz, dünyanın en büyük ve en güvenli işletim sistemlerinden olan Apple'nin açığını buldu.

Ortaokuldan bu yana program yazıp tasarladığını basın mensuplarına anlatan Yiğit Can Yılmaz, teknoloji internet sitelerinde de editörlük, içerik sağlayıcılığı gibi alanlarda hizmet verdiğini de söyledi. Lise döneminde güvenlik alanına yöneldiğini ve Apple'ın güvenlik alanını incelediğini söyleyen lise öğrencisi Yılmaz, "Apple'ın güvenliğiyle ilgili şöyle bir açık bulmuştum. Örneğin Siri, sizin yaptığınız ayarlarda tüm ayarlamaları kaydediyor, kendisi de bunları görüyor, okuyor. Fakat ayarlar üzerinden kilit ekranında bildirimlerin erişimini engellemenize rağmen Siri bu seçeneğin aktif olup olmadığını denetlemiyordu. Bu sayede kötü amaçlar için cihazı incelemeye çalışan birisi Siri'yi kullanarak bildirimleri okuyabiliyordu. Bunu ilk başta Amerika'daki Apple'ın güvenlik ekibine bildirdim. Güvenlik ekibi bu sorunu bir güvenlik analistine gönderdi, inceleme yaptılar. Daha sonra güvenlik analisti bunun olmayacağını, kullanıcılar isterlerse engelleyebileceğini söyledi" sözlerini söyledi.

Açığı Video Çekerek Gösterdi

Apple'dan gelen bu cevaba itiraz ederek tekrar mail attığını belirten Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İtiraz ettim, bu duruma gerekli birimlere tekrar mail attım. Güvenlik ekibi, bu sorunu kendilerinin devralacaklarını söylediler. Ayrıca benden bu sorunu gösteren video çekmemi istediler. Kendilerine videoyu çekip gönderdim 3 hafta sonra Apple, 'Bu sorunu çözmeye karar verdik, müşterilerimizin güvenliği gereği herhangi bir kimseyle paylaşmayın ve kullanıcılarımızın güvenliği açısından güncellemeyi bekleyin' dediler. Ardından zaten iOS 11.1 güncellemesi çıktı. Güvenlik sayfasından zaten görebilirler orada alfabetik bir şekilde bu sıralı Siri bölümünde benim ismimi göreceklerdir. Arık bu seçeneği de aktif eden bir kişi, Siri'ye kilit ekranında herhangi bir bildirimi sorduğunda Siri bildirim olsa bile bildirimin olmadığını söyleyecek."

Okul Müdürü Ömer Faruk Günay ise açığını bulduğu firmanın 2 bin dolar ile ödüllendirdiği Yiğit Can Yılmaz ile gurur duyduklarını söyledi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

18 Ara 2017 - 14:13 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler