TSK'da Yeni Dönem Başlıyor: İşte Yeni Kamuflaj

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki askerlerin kamuflajları değişiyor. Peki değişiklikler nasıl olacak? Değişiklikler ne zaman kullanılacak?

TSK'da Yeni Dönem Başlıyor: İşte Yeni Kamuflaj
TSK'da Yeni Dönem Başlıyor: İşte Yeni Kamuflaj
Haber albümü için resme tıklayın

Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni dönem başlıyor.

Edinilen son bilgilere göre TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komuta kademesi, Hatay'da bulunan askeri birlikleri ziyareti sırasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından giyilen koyu renkli kamuflajlar bundan sonra Mehmetçik'in yeni üniforması olacak.

15 TEMMUZ'UN KÖTÜ İNTİBAHI KALKACAK

Üniformalarda yapılacak bu değişimle TSK'ye usulsüz yollardan sızan FETÖ üyelerinin 15 Temmuz 2016'da oluşturdukları kötü intibanın ortadan kalkacağı değerlendiriliyor.

İLK AŞAMA TASARIM

TSK'de kamuflaj üniformaların değişikliğine yönelik çalışmaların ilk aşaması tasarım oldu. Üniformaların yeniden tasarlanmasına Orgeneral Akar'ın emri doğrultusunda 2016'da başlandı. Yeni tasarım üniformanın pilot üretimi de ilk olarak Orgeneral Akar tarafından kullanıldı.

UYDUDAN BAKILINCA GÖRÜLMEYECEK

Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların yeni tasarımında en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı alan oluşturdu.

RÜTBELER NERDE OLACAK?

Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği üniformada göğsün sağ bölümünde yer aldı. Rütbe boyutunun diğerine oranla daha küçük olduğu bölümün hemen altında ise soyadı ve kan grubu bilgisinin bulunduğu isimlik yer aldı. Bröveler ise eski üniformalardaki yerlerini korudu.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA İLK KEZ KULLANILDI

Pilot uygulamaya ilişkin alınan geri dönüşlerin ardından tasarımda düzenlemeye gidildi. Düzenleme sonucu göğsün sağ alt bölümüne alınan rütbeler yeniden omuzlara taşındı. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kamuflaj üniformaların renk tonlarına yönelik de değişiklik kararı alındı.

Üniformalarda renk konusunda yapılan değişikliğin ardından komuta kademesi yeni üniformaları Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcında giydi. Değişiklik kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelince giyilen kamuflajlarda da değişiklik dikkati çekti.

TEMMUZ'DAN İTİBAREN KULLANILACAK

Yeni kamuflaj üniformalarının üretimine başlandı. Üniformaların temmuz başına kadar birliklere gönderilmesi ve Mehmetçik tarafından kullanılması planlanıyor. Öte yandan, pilotlar tarafından kullanılan tulumlarla Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin üniformalarında da değişikliğe yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

BU KONU HAKKINDAKİ YORUMLARINIZI AŞAĞIDAKİ KISIMDAN YAZABİLİRSİNİZ.

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

23 Nis 2018 - 19:13 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

islam - Allah kitap aşkına şu uydudan bakıldığında görünmeyecek lafı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:13
01

sait d0ğan - u z m ç v ş lere ek gösterge ve 6000 yasa mağdurların sesını doyun arz ederım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 19:13


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler