İşte Değişiklik Sonrası Askerin Yeni Yemek Duası

Askerin yemek duası değişti. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İle gönderilen genelgede artık yemek duasındaki o ibare değiştirildi.

İşte Değişiklik Sonrası Askerin Yeni Yemek Duası
Haber albümü için resme tıklayın

Önceki gün Kanal D canlı yayınında yapılan son dakika açıklamasında askerlerin yemek duasınıjn değiştiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede, bundan sonra "Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun' şeklinde başlayan yemek duasının "Allah'ımıza hamdolsun" diye başlayacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili değişikliğe gitti ve Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı gönderdi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in imzası sonrası jandarma birliklerine gönderilen talimat yazısıyla, birlik, karargâh ve kurum amirliklerinde yemek duasında değişikliğe gidildi.

Uzun zamandır 'Tanrı' kelimesine itirazlar vardı.

Konu ile ilgili 2016 yılında Mersin'de yaşayan bir vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, yemek duasında geçen 'Tanrı' kelimesinin değiştirilmesini istemişti. Komisyon, talebi Milli Savunma Bakanlığı’na sormuştu. Bakanlık “TSK’da yemek duası uygulamasının yıllardır devam eden yerleşik bir uygulama olduğu değerlendirilmiştir” yanıtı göndermişti. Komisyon, dilekçe ile ilgili başka bir işlem yapmama kararı almıştı.

Kpsscafe.com.tr | Ankara

24 Kas 2017 - 15:02 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler