KKK Sözleşmeli On Binlerce Asker Alıyor (Yaş-Eğitim ve Askerlik Şartı) Bayanlar Başvurabilir mi?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda en az ilkokul mezunu adaylar arasından sözleşmeli asker alımı yapılacağı bildirildi. Peki KKK sözleşmeli er, uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı başvuru şartları nelerdir? Yaş ve eğitim şartı nedir? Bayanlar başvuru yapabilir mi? Askerlik şartı nedir?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı en az ilkokul mezunu adaylar arasından askeri personel alımı yapmak için ilan yayımladı.

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan ilanda Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er, uzman onbaşı ve uzman erbaş alımı yapacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda en az ilkokul mezunu adaylar arasından sözleşmeli er, uzman onbaşı ve en az lise mezunu adaylar arasından uzman erbaş alımı yapılacağı açıklandı. İlana başvurular, başvuru kılavuzunun DPB'de yayımlanma tarihi itibariye başladı.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımına başvuru yapacak adayların en az ilkokul mezunu olması şartı aranırken uzman erbaş alımına başvuru yapacak adayların da en az lise veya dengi okul mezunu olması şartı arandığı belirtildi. Öte yandan başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olması, Kamusal hakları kullanmaktan mahrum bırakılmamış olması, daha önce askeriyede çalışmamış olması, askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olması, askerliğini yapan adayların ise 22 Şubat 2013 ve sonrasında terhis olmuş olması, sicil kaydı olmaması, boy kilo standartlarını taşıyor olması genel şartları aranır.

YAŞ ŞARTI

Uzman erbaş ve uzman onbaşı alımına başvuur yapacak adaylarda aranan yaş şartı şu şekide; 2018 yılı ocak ayının ilk günü itibariyla 27 yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olması (01 Ocak 1991 tarihi ve sonrasında doğanlar),

Sözleşmeli er alımı için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şu şekilde; Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ve sonrasında doğanlar), Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar)

BAYANLAR BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

Uzman erbaş, uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımına sadece erkek adaylar başvurabilir.

ASKERLİK ŞARTI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman erbaş, uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımında askerlik şartı aranır. Adayların askerlik yapmış olması ya da başvuru esnasında yapıyor olması gerekmektedir.

ASKER ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

İlana başvurular Milli Savunma Bakanlığı resmi sayfası üzerinden alınmaktadır. Başvurlar yıl boyunca alıncaktır. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alımı başvuru kılavuzuna gitmek için TIKLAYIN

MEMUR, ASKER VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

DAHA FAZLA BİLGİ, DAHA FAZLA ARKADAŞ

Memur alımlarıyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebileceğiniz, diğer memur adaylarıyla sohbet edip, bilgi alışverişinde bulunabileceğiniz facebook grubumuza aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

22 Şub 2018 - 18:37 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Aykut kahraman - sanki GENELKURMAY başkani aliyosunuz da askerlik şartı ariyosunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:37
07

Yk - Su askerlik sartını kaldırın egıtım verılmyckmı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:37
04

Damlanur - Neden bayanlar başvuramıyor pff. Bayanları hep saha dışı bırakın zaten. Bizde asker olmak istiyoruz.duyulsun sesimiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:37
02

Ali - Yav bizde insanız biz giremiyorum 1987 doğumluyum bizde başvurmak istiyoruz yaş esnetilmesi gerekir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:37
01

Mevlüt - Askerlik şartı kaldırırsın üniversite okuyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Şubat 18:37


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler