Jandarma Genel Komutanlığı 500 Subay Alımı İlanı Yayımlandı (KPSS 60 İle)

Jandarma Genel Komutanlığından son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 500 muvazzaf ve sözleşmeli subay alımı yapılacağı bildirildi. Peki muvazzaf subay alımına kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? Başvurular nasıl yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı 500 Subay Alımı İlanı Yayımlandı (KPSS 60 İle)
Jandarma Genel Komutanlığı 500 Subay Alımı İlanı Yayımlandı (KPSS 60 İle)
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Jandarma Genel Komutanlığından beklenen son dakika açıklaması geldi.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından birer ilan yayımlandı ve muvazzaf subay alımı yapılacağı bildirildi.

JANDARMA 500 MUVAZZAF SUBAY ALIMI

Jandarma Genel KomutanlığI 430‟u sözleŞmeli ve 70‟i muvazzaf 60'ı pilot, 10'u tabip olmak üzere toplam 500 subay alımı yapacak. Bayan erkek kadro dağılımı ise şu şekilde;

BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sözleşmeli ve muvazzaf subay branşları için Tablo-2‟de belirlenen lisans bölümlerinden mezun olmak veya kesin kayıt tarihine (10 Eylül 2018) kadar mezun olabilecek durumda olmak, (yüksek lisans mezunları için mezun oldukları lisans bölümü geçerlidir) Öğrenimlerini yurtdıĢında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu‟nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu başvuru sistemine yüklemek, emini yapılacak branĢlar için Tablo-2‟de belirtilen lisans bölümlerine denk programlardan mezun olanlar için YÖK veya ilgili kurum tarafından verilen denklik belgesini almış olmak ve bunu baĢvuru sistemine yüklemek, 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans programından mezun olmuş veya 10 Eylül 2018 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için yirmi yedi yaşını (01 Ocak 1991 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve 10 Eylül 2018 tarihine kadar tamamlayacak olanlar için otuz iki yaşını (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlular) bitirmemiş olmak, 2016 veya 2017 yıllarında KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almak, 2016 veya 2017 yıllarında ALES Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 50 puan almak, Şehit ve malul eş ve çocukları için KPSS ve ALES taban puanlarının en az % 80‟inini almış olmak (2016 veya 2017 yıllarında KPSS P3 puan türünden en az 48 ve ALES Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 40 almak), Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

MEZUNİYET ŞARTI, KADIN ERKEK KADRO DAĞILIMI VE PARKUR İÇİN TIKLAYIN

SUBAY ALIMI TAKVİMİ

ÖN BAŞVURU

Ön baŞvurular 19 Mart – 08 Nisan 2018 tarihleri arasında internet üzerinden www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden e-devlet üzerinden giriŞ yapıldıktan sonra yapılabilecektir.

Başvuru kılavuzuna gitmek için tıklayın

MEMUR, PERSONEL, POLİS, ASKER ALIM İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN KPSSCAFE'Yİ AŞAĞIDAKİ PLATFORMLARDAN TAKİP EDİN.

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım  için TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

19 Mar 2018 - 11:05 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

hikmet - Bence ales ya da kpss sınavından birinin olmasi gerekirdi. İkisinin aynı anda istenmesi özellikle geçen seneki ilana göre hiç adil olmamış.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 11:05
07

ALES ŞARTI - c. Ön baĢvuru yapan adayların KPSS notunun %70‟i ve ALES notunun %30‟u alınarak oluĢturulan puana göre en yüksekten düĢüğe doğru sıralanacak ve temin edilecek branĢ kontenjanının on katı kadar adaya 13 Nisan 2018 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden “seçme sınavlarına çağrılma ve sınav ücretini yatırma” duyurusu yapılacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 11:05
06

Deniz - Merve Hanıma katılıyorum. Lütfen ön lisans jandarma astsubay alımları da olsun ve yaş kriteri de biraz esnetilsin. Ümit bağlıyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 11:05
03

Fatma - Makine mühendisi makine için başvurabiliyomu acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 11:05


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler