Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Çok Sayıda Pozisyonuna Personel Alımı Yapacak!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımları yapmaya karar verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, personel alım ilanını geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurdu. ilanında gerekli bütün ayrıntılara yer veren kurum, uzman erbaş alımı yapacak. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı alım yapacağı pozisyonlar aşağıda listelenmiştir. Gereken bilgiler de aynı şekilde asağıda yer almaktadır. Adayların şıklardan en az bir tanesini bünyesinde bulundurması gerekir.

ADAYLARDA ARANAN ÖZELLİKLER;

TOPÇU: Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Topçu, Nişancı, Havancı, Tankçı, Roketatar Nişancısı, Top Nişancısı, Mk.Tüfek Nişancısı, Torpidocu, Cephaneci, RPG-7 Roket Atar Nişancısı sınıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

SERDÜMEN: Serdümen sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının "Serdümen" veya "Vardabandra" veya "Radar" sınıfında yapmış/yapıyor olmak.

b. Meslek Liselerinin; Gemi Yönetimi ve Güverte, Denizcilik (Gemi Yönetimi), Denizcilik (Yat Kaptanlığı), Denizcilik (Balıkçı Gemisi Kaptanlığı), Yat Kaptanlığı veya Meslek Yüksek Okullarının; Deniz Ulaştırma ve İşletme veya Fakültelerin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

c. Balıkçı gemileri/yat kullanmış olmak ve bunu belgelemek.

ç. En az gemici ehliyetine sahip olmak.

PORSUN: Porsun sınıfına başvuracak adayların aşağıda yer alan şartlardan en az birini sağlamaları gerekmektedir.

a. Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının "Porsun" sınıfında yapmış/yapıyor olmak

b. En az gemici ehliyetine sahip olmak

c. Balıkçı gemisi güverte tayfası ehliyetine sahip olmak,

ç. Balık ağı ve ağ imalatçılığı, halat urgan imalatçılığı, paspas imalatçılığı kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak.

d. Balıkçı gemilerinde güverte tayfası olarak çalışmış olmak ve bunu belgelemek.

DENİZ PİYADE (AMFİBİ): Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak ve iyi derecede yüzme biliyor olmak.

DENİZ PİYADE (GÜVENLİK): Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak.

MOTORCU:

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın "Motorcu, Bakımcı (Motor), Motorbot İşletmeni, Ulaştırma Makinist, Kademeci" sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Meslek Liselerinin; Endüstriyel Kalıp, Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi(Mekanik/Makine), Hidrolik ve Pnömatik, Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi, İş Makineleri Bakım ve Onarımı, Makine, Makine Bakım Onarımcılığı, Motor, Motor(Benzinli), Motor(Dizel), Mekanikçi, Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcılığı, Otomotiv, Otomotiv Elektromekanik, İş Makinesi Operatörlüğü, Makine Teknolojisi, Mekatronik veya Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümü mezunu olmak.

c. Meslek Yüksek Okullarının; Gemi Makineleri, Otobüs Tamir ve Bakım, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv, Motor, Gemi Makineleri İşletme Bölümü, Makine, Makine-Resim- Konstrüksiyon, Otomotiv Teknolojisi veya Endüstriyel Kalıpçılık bölümü mezunu olmak.

ç. Fakültelerin; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği veya Otomotiv Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

d. İş Makinaları Tamirciliği, Deniz Motorları İmalatçılığı, Oto Motor Tamirciliği, Dizel Motor Yakıt Pompa Ayar ve Motor Yenileştirme kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak

e. Minimum Yağcı belgesine sahip olmak.

f. Oto Tamircisi (Mekanik) olarak en az 1 yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek.

ELEKTRİKÇİ:  Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın "Elektrikçi, Jeneratör Operatörü, Sahra Kablocusu, Bakım (Elektrik)" sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Meslek Liselerinin; Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektromekanik Taşıyıcılar, Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Kontrol ve Enstrümantasyon Teknolojisi, Mekatronik, Otomasyon, Otomatik Kumanda, Tesisat Teknolojisi ve  İklimlendirme bölümü mezunu olmak.

c. Meslek Yüksek Okullarının; Elektrik, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi bölümü mezunu olmak.

ç. Fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği veya Uçak Elektrik-Elektronik bölümü mezunu olmak.

d. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından verilen yüksek gerilim elektrik devrelerinde çalışabilirlik belgesine sahip olmak.

e. Elektrik Tesisatçılığı, Bobinajcılık, Bakım ve Onarım Elektrik, Oto Elektrikçiliği, Soğutma ve Havalandırma ve yüksek gerilim elektrik devreleri kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak.

f. Oto tamircisi (Elektrik) veya Özel Sektörde elektrikçi olarak en az 1 yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek.

ŞOFÖR: Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlıklarında sınıf/branş/ihtisaslarına bakılmaksızın yapmış veya yapıyor olmak ve "B veya C veya D veya E" sınıfı ehliyeti bulunmak.

KURBAĞA ADAM (MAYIN HARBİ DALGICI): askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığı ve sınıfına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak ve iyi derecede yüzme bilmek.

İKMALCİ (AŞÇI):

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın Aşçı, Aşçıbaşı, Aşçı Yardımcısı, Soğuk Mezeci, Izgaracı, Dönerci, Pideci sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Aşçılık Meslek Lisesi veya Aşçılık Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak.

c. Aşçılık ile ilgili kurs/sertifika/bonservis/ustalık/kalfalık belgelerinden en az birine sahip 

olmak.

ç. Otel, şirket, tatil köyü vb. yerlerde en az 1 yıl aşçı olarak çalışmış olmak ve bunu belgelemek.

MEKANİKÇİ:

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın " Mekanikçi, Torna/Tesviyeci, Kaynakçı (Elektrik-Ark), Kaynakçı (Oksi-Gaz), Kaynakçı (Gaz Altı), Bakımcı (Motor), Metal İşleri, Sıhhi Tesisatçı" sınıf/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak.

b. Meslek Liselerinin; Mekanikçi, Metal İşleri, Endüstriyel Mekanik, Endüstriyel Kalıpçılık, Endüstriyel Kalıp, Torna/Tesviye, Tornacılık, Frezecilik, CNC Torna Tezgahları, Freze Tezgahları, CNC Programlama, Taşlama ve Alet Bileme Tezgahları, Makine, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Mekanik/Makine), Kaynakçı (Elektrik-Ark), Kaynakçı (Oksi-Gaz), Kaynakçı (Gaz Altı), Mekatronik, Döküm, Döküm Teknolojisi, Dökümcülük, Metal Teknolojisi, Endüstriyel Döküm bölümü mezunu olmak.

c. Meslek Yüksek Okullarının; Gemi Makineleri, Otobüs Tamir ve Bakım, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv, Motor, Gemi Makineleri İşletme Bölümü, Makine, Makine-Resim- Konstrüksiyon, CNC Torna Tezgahları, Konveksiyonel Torna Tezgahları, Konveksiyonel Freze Tezgahları, Kaynak (Elektrik-Ark, Oksi-Gaz ve Gaz Altı), Otomotiv Teknolojisi veya Endüstriyel Kalıpçılık bölümü mezunu olmak.

ç. Fakültelerin; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Metal Öğretmenliği, Makine Resmi ve Konstrüksiyonu, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği veya Otomotiv Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

 İSTİHKAMCI (DENİZ İSTİHKAM):

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksınız Deniz İstihkam, İstihkamcı, İnşaat Beton veya İnşaat Demir veya Teknisyen ile Jandarma Genel K.lığının Jand. Teknisyen snıf/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak

b. Meslek Liselerinin; Alt Yapı, Alt Yapı (İnşaat), İnşaat, Üst Yapı, Üst Yapı (İnşaat), Yapı, Kalıp, Kalıpçılık bölümü veya Meslek Yüksek Okullarının; İnşaat Teknolojisi, Beton Teknolojisi, Yapı Denetimi veya Yapı Ressamlığı bölümü mezunu olmak,

c. Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

İSTİHKAMCI (İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ):

Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın yapmış/yapıyor olmak ve "G" sınıfı ehliyeti olmak.

KADEMECİ (OTO ELEKTRİKÇİ):

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın "Motorcu, Bakımcı (Motor), Motorbot İşletmeni, Ulaştırma Makinist, Kademeci" sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Meslek Liselerinin; Endüstriyel Kalıp, Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Mekanik/Makine), Hidrolik ve Pnömatik, Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi, İş Makineleri Bakım ve Onarımı, Makine, Makine Bakım Onarımcılığı, Motor, Motor (Benzinli), Motor (Dizel), Mekanikçi, Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcılığı, Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Teknolojisi, İş Makinesi Operatörlüğü, Makine Teknolojisi, Mekatronik veya Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümü mezunu olmak.

c. Meslek Yüksek Okullarının; Gemi Makineleri, Otobüs Tamir ve Bakım, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv, Otomotiv Elektrik ve Elektroniği, Motor, Gemi Makineleri İşletme Bölümü, Makine, Makine-Resim-Konstrüksiyon, Otomotiv Teknolojisi veya Endüstriyel Kalıpçılık bölümü mezunu olmak.

ç. Fakültelerin; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği veya Otomotiv Mühendisliği bölümü mezunu olmak.

d. İş Makinaları Tamirciliği, Deniz Motorları İmalatçılığı, Oto Motor Tamirciliği, Dizel Motor Yakıt Pompa Ayar ve Motor Yenileştirme kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak

e. Elektrik Tesisatçılığı, Bobinajcılık, Bakım ve Onarım Elektrik, Oto Elektrikçiliği, Soğutma ve Havalandırma ve yüksek gerilim elektrik devreleri kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak.

f. Oto tamircisi (Elektrik) olarak en az 1 yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek.

KADEMECİ (DİZEL MOTOR TAMİRCİSİ):

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın "Motorcu, Bakımcı (Motor), Motorbot İşletmeni, Ulaştırma Makinist, Kademeci" sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak.

b. Meslek Liselerinin; Endüstriyel Kalıp, Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Mekanik/Makine), Hidrolik ve Pnömatik, Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi, İş Makineleri Bakım ve Onarımı, Makine, Makine Bakım Onarımcılığı, Motor, Motor (Benzinli), Motor (Dizel), Mekanikçi, Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcılığı, Otomotiv Elektromekanik, İş Makinesi Operatörlüğü, Makine Teknolojisi, Mekatronik veya Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümü mezunu olmak.

c. Meslek Yüksek Okullarının; Gemi Makineleri, Otobüs Tamir ve Bakım, Otomotiv Endüstrisi, Otomotiv, Motor, Gemi Makineleri İşletme Bölümü, Makine, Makine-Resim- Konstrüksiyon, Otomotiv Teknolojisi veya Endüstriyel Kalıpçılık bölümü mezunu olmak.

ç. Fakültelerin; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği veya Otomotiv Mühendisliği BÖlümü mezunu olmak.

d. İş Makinaları Tamirciliği, Deniz Motorları İmalatçılığı, Oto Motor Tamirciliği, Dizel Motor Yakıt Pompa Ayar ve Motor Yenileştirme kalfalık veya ustalık belgesine sahip olmak

e. Minimum Yağcı belgesine sahip olmak

f. Oto tamircisi (Mekanik) olarak en az 1 yıl çalışmış olmak ve bunu belgelemek.

FOTOĞRAFÇI:

a. Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın "Fotoğrafçı/Fotoğrafçı Yardımcısı" sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak 

b. Meslek Liselerinin; Grafik, Grafik Tasarım, Fotoğrafçılık veya Grafik ve Fotoğrafçılık bölümü mezunu olmak,

c. Meslek Yüksek Okullarının; Fotoğrafçılık, Kameramanlık, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Tasarım ve Basım-Yayımcılık, Fotoğrafçılık ve Klişe, Grafik, Grafik ve Tasarım veya Grafik ve Fotoğraf bölümü mezunu olmak,

ç. Fakültelerin; Basın ve Yayın, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Grafik, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım veya Grafik Tasarımı bölümü mezunu olmak,

d. İhtisas/Sınıf/Branş ve Okul Bölümü Şartını sağlamayanlar için, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı en az 72 saatlik fotoğrafçılık, dijital fotoğrafçılık ve kameramanlık kurs sertifikası sahibi olmak ve ileri derece de photoshop bilmek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı alımlarını sınav ile gerçekleştirecek. Başvurular 21 Ekim'de başladı. 13 Kasım'da son bulacak.

kpsscafe.com.tr

23 Eki 2016 - 10:27 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

mustafaarslan - Deniz kuvvetleri Komutanlığına sivil aşçıolarak görevyapmak istiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 10:27
02

şerif ulus - askerde çalışacak askerliğini yapmış olmak şartını kuymak ne kadar mantıklı ola bilir zaten işe alnsa gariban 25 yıl askerlik yapmış olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 10:27
01

Cem akkoyunlu - Balikci gemici tayfasi belgem var numaram 05368991887

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 10:27


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler