2015 PMYO YGS Baraj Puanı ve PMYO Başvuru Tarihleri

2015 PMYO ile ilgili sürekli insanların merak ettiği soru işaretleri var. Biz de bu soru işaretlerini gidermek için sürekli PMYO ile polis olmak isteyen adaylara yardımcı olmaya çalışıyoruz.

PMYO alımlarında heyecan dorukta! 3000 polisten birisi olabilmek için çok fazla sayıda insan ter dökecek!
 
2015 – 2016 PMYO için başvuru tarihleri ve YGS Baraj Puanı açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar 18-30 Haziran 2015 tarihleri arasında ön başvuru yapabilecekler. PMYO Başvuru Tarihi ile ilgili açıklamanın bu yıl gecikmesi başvuru yapacak adaylarda. PMYO Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? PMYO YGS baraj Puanı Kaç? Başvuru Şartları Neler? Sorularının sorulmasına neden oldu. Polis Akademisi Başkanlığının yapmış olduğu açılama adayların sorularına cevap oldu. Polis Meslek Yüksekokulları olan PMYO, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı kontenjanları için polis alımı yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bu yıl 2 bin 700 erkek, 300 kadın olmak üzere toplam 3 bin polis öğrencisi alınacağı açıklandı. Polis başvuru tarihlerinin geçmişteki yıllara göre, adaylarda bu yıl polis alımı yapılıp yapılmayacağı konusunda endişeli bekleyişe neden olmuştu. Yapılan açıklama sonrasında başvuru yapacak olan adaylar rahat bir nefes aldılar.

PMYO BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK

Başvuru tarihlerinin belli olması sonrasında, başvurusu nasıl yapılacak merak edilen konular arasında yer aldı. İnternet üzerinden ön başvuru yapan adaylar, gerekli evrakların teslimi için şahsen başvuru yapacaklar. Başvuru ve sınav merkezleri ile ilgili bilginin 1 Temmuz 2015'te Polis Meslek Yüksek okulunun resmi internet adresi http://pmyo.pa.edu.tr duyurulacağı alınan bilgiler arasında. Başvuru yapacak olan adayların 2 Temmuz ile 15 Temmuza 2015 tarihleri arasında gerekli belgeleri ile müracaat komisyonuna teslim etmeleri gerekiyor.
PMYO Başvurularında İnternet üzerinden yapılan Ön Başvuru Müracaat Olarak Sayılmayacak!
İnternet üzerinden yapılan ön başvurunun sınava müracaat olarak sayılmayacağının özellikle altı çiziliyor. İnternet üzerinden başvuru yapan adayların belirtilen tarihler arasında istenilen evrakların teslimini yapmamaları durumunda başvuruları geçersiz sayılacak.  

PMYO BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

PMYO Sınav Ücretleri bu yıl 50 TL olacak. Bu ücretinde 18-30 Haziran 2015 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yatırılması gerekiyor. Sınava başvuracak olan adaylardan Emniyet Teşkilatı personelinin şehit veya vazife malulü kapsamındaki eş veya çocuklarından sınav ücreti alınmayacağı öğrenildi.   PMYO ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR
Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, adaylarda alınacak şartlar aşağıda verilmiştir. ·         T.C. vatandaşı olmak. ·         Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak. ·         2015 yılı içinde yapılan YGS da puan türüne bakılmaksızın herhangi birinden en az 270 ham puan, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından olanlar en az 140 ham puan almış olmak. ·         1 Ekim 2015 tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (31 Aralık 1990 – 01 Ekim 1997 tarihleri arasında doğmuş olmak) ·         Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak. ·         Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak. ·         Adayın kendisinin ve evli ise eşi hakkında; genel ahlak ve edebe aykırı herhangi bir adli veya idare soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak veya hüküm giymemiş olmak. ·         Adayın kendisinin ve evli ise eşinin, bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak. ·         Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile giriş yönetmeliğinde sayılan suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak. ·         Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak. ·         Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak. ·         Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak. ·         Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak. ·         Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak. ·         Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak. KAYNAK: Ajans Haber 

# pmyo

22 Haz 2015 - 17:05 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler