Öğrenciler Mağdur! AÖF Yeni Sistemine Karşı Atılan İmzalar Bir İşe Yarayacak mı?

Açıköğretim Fakülteleri için karar tüm hızı ile devam ediyor. Alınan karar kapsamında sınav sorularında yapılan yanlış bir doğru sorunun silinmesine yol açıyor. Öğrenciler bu nedenle puanlarının düştüğünü iddia ediyor. Kararın kalkması için çok sayıda imza kampanyası yapıldı. Peki bu uğraşlar sonuç verecek mi?

Açıköğretim Fakülteleri öğrencileri gün geçtikçe daha çok mağdur olduklarını dile getiriyor. Zira AÖF final sınavlarının ardından öğrencilerin sıkıntıları bir kat daha arttı.

Daha çok çalışsınlar!

Öğrencilerin tepkilerinin nedeni ise yeni sistemin öğrencilerin daha düşük not almalarına neden olması. Bu konuda yapılan eleştirilere cevap veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ''Öğrencilerin biraz daha sıkı çalışırlarsa eminim ki bu işi başarırlar, 4 yanlış 1 doğruyu götürecek ama öğrencilerimiz daha fazla çalıştıklarında bu zorluğun üstesinden geleceklerdir'' açıklamasında bulunmuştu. Açıklamanın tamamı için lütfen TIKLAYINIZ.

İmza Kampanyaları...

Açıköğretim Fakülteleri öğrencileri ise bu açıklama ardından daha büyük tepkiler göstermeye başlayıp çok sayıda imza kampanyası düzenledi. 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesine karşı çıkan öğrencilerin tamamı Uluslararası çapta yapılan bir imza programında düşüncelerini dile getirdi.

Soru Önergesi...

Akabinde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'den MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a bir soru önergesi gönderildi. Soru önergesinde MEB Bakanı'na  ''Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında dört yanlışın bir doğruyu götürmesi yerine, planlama ile değerlendirme düşünülmekte midir?'' sorusu yöneltildi. Soru yönergesi haberimiz için lütfen TIKLAYINIZ.

Tepkiler devam ediyor...

Tüm bunların ardından Açıköğretim Fakülteleri sınavları yapılmaya devam ediyor. Hafta sonu yani 14 15 Ocak 2017 tarihinde yapılan Anadolu Üniversitesi AÖF sınavlarında yeni sistem geçerli olacağa benziyor. Aksi bir açıklama yapılmaması nedeni ile de öğrencilerin kaygıları ve tepkileri devam ediyor.

KPSS CAFE HABER SİTEMİZE gelen çok sayıda mesaj ve yorum da gösteriyor ki, AÖF öğrencilerinin büyük bir kısmı yeni sistemden hoşnut değil. Açıklamalar kapsamında AÖF TEK DERS SINAVI'nın da 3 derse çıkartıldığı öğrencilere duyuruldu.

2017 Ocak ayında gelinen son nokta ise, öğrenciler hala sistemin eski sisteme çevrilmesi yönünde çaba gösteriyor. Toplanan imza kampanyaları sonuç verecek mi? Tüm Türkiye heyacan içinde bekliyor. İMZA KAMPANYALARINI konu aldığımız haberimiz için lütfen TIKLAYINIZ.

ÖĞRENCİLERİN SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ ETMESİ MÜMKÜN! İtiraz işleminin nasıl yapıldığına dair haberimiz için lütfen TIKLAYINIZ.

MOBİL UYGULAMALARIMIZ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ. FACEBOOK GRUBUMUZA ÜYE OLARAK FİKİRLERİNİZİ DİLE GETİREBİLİRSİNİZ. LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Sizlerde konu hakkındaki fikirlerinizi, facebook grubumuzda paylaşım yaparak ya da yorum kısmına yazarak bizlere ve diğer AÖF öğrencilerine iletebilirsiniz.

KPSSCAFE.COM.TR|ANKARA

16 Oca 2017 - 23:04 - AÖF Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

fikri fethi - Bu sistem Osym'den bile kaldırıldı açıköğretim de böyle bir sistem olamaz.Zaten çalışan insanlarız işten güçten vakit bulup kendi imkanlarımızla zor çalışıyoruz.Örgün eğitimde bile 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyor.Son derece bir saçmalık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 23:04
02

mustafa - milyonlarca öğrenci madur gerçekten yazık günah akıl hastası olduk yapmayın psikolojimiz bozuldu uyuyamıyoruz bile.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 23:04


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler