KDK'dan AÖF 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Hakkında Karar

Kamu Denetçiliği Kurumu Açıköğretim Fakültesi sınavlarında uygulanan 4 yanlış 1 doğru uygulaması hakkında gelen itirazları değerlendirdi ve sonucu açıkladı.

Milyonlarca Açıköğretim Fakültesi öğrencisinin büyük tepkisine neden olan 4 yanlış 1 doğru uygulaması hakkında yeni gelişme !!

Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı son dakika açıklamasında AÖF sınavlarında uygulanan 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulaması hakkındaki kararını verdi. Binlerce öğrenci tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan 4 yanlış 1 doğru uygulamasının iptali başvurunun incelendiğinin belirtildiği kararda, rastgele işaretlemelerin önüne geçilmesi için reddedildiği belirtildi.

3 ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİLERİ BAŞVURDU

Memurlar .net'te yer alan haberde Kamu Denetçiliği Kurumuna, 4 yanlıi 1 doğru sisteminin iptal edilmesi için Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesinde AÖF'te okuyan binlerce öğrencinin başvuru yaptığına yer verildi.

KDK'nın ilgili kararı şu şekilde;

Kamu Denetçiliği Kurumu, başvuruya ilişkin kararında, 2547 sayılı Kanunun 44'üncü maddesi ile YÖK'ün Yükseköğretim kurumlarında, öğretim faaliyetlerinin, ölçme ve değerlendirmelerinin nasıl yapılacağı hakkında Yükseköğretim Kurulunca temel ilkelerin oluşturulacağı ve bu ilkelere uygun olarak Üniversite senatoları tarafından anılan hususların belirleneceğinin kurala bağlandığını, "dört yanlış yanıtın bir doğru yanıtı eksiltmesi" uygulamasının da bu kapsamda idareye Kanunla verilen takdir yetkisinin kullanılması kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Kararda, Üniversiteler tarafından söz konusu uygulamanın getirilmesi amacının; açıköğretim programları mezunlarının dersleri yeterince çalışmadan, öğrenim görmekte olduğu alanda gerekli bilgiye sahip olmadan sadece rastgele işaretleme yaparak ilgili alandan mezun olduklarının gözlemlenmesi nedeniyle eğitimdeki kalitenin düşürülmemesi yükseköğretim programlarından donanımlı öğrencilerin mezun olması, uygulamada birliğin sağlanması olduğu tespit edilmiştir.

Özetlemek gerekirse, KDK öğrencilerin başvurusunu reddetti. 4 yanlış, 1 doğru uygulaması devam edecek.

Siz de aşağıda bulunan yorum kısmından bu uygulama ve uygulama hakkında KDK'nın verdiği karar için düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

AÖF HABERLERİNDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----->>> TIKLAYIN

Facebook grubuna katılım için --->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  |  ANKARA - ÖZEL HABER

18 May 2018 - 09:32 - AÖF Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Miray Topaloğlu - Ya hocam onlar yüzünden bizide yakıyorsunuz yapmayın gözünüzü seveyim yaa. Mahvoldum burda 3 senedir 2 dersi veremiyorum. Gerçekten psikolojimi bozdunuz yaa. Bu sefer oldu diye çıkıyorum sınavdan sonuçlar bi açıklanıyor bataklık. Lütfen tekrar değerlendirin şu kararı. 3 üniversitenin öğrencileride başvuru yapmış bakın. Demek ki bir eksiklik var bu durumda. Lütfen kaldırın artık. Ya da puan sistemini değiştirin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:32
07

Zaza23 - Bence yanlış bir karar biran önce bu karardan dönülmesi lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:32
06

Esra - Verilen karara saygı duyuyorum. O zaman harç ücretleri düşürülsün. 1 ders için 200 küsür ücret vermek nedir ya, aöf öğrencisiyim neredeyse bütün öğrenciler hem okuyup hem çalışıyor. 4 yanlış 1 doğruyu götürmeye devam edecekse lütfen harç ücretlerini düşürsünler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:32
05

Orhan - baktılar herkes mezun oluyor. daha çok para gelmesi için. hakkımız haram olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:32
03

Can - Zaten alanında bilgisi olan herkes atandı demi çok saçma açıklama yapmışlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:32
02

Aaaaa - Tamam sallayanlar için iyi bir uygulama ama çalışanlar mağdur oluyor bu durumda bazen kararsız kalıp yanlış şıkkı isaretleyebiliyoruz yani bi günde 5 ders veriyoruz yanlış yapmamız doğal ınsaf ya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:32
01

Canan - Çok doğru karar.. yok öyle sallayıp üniv bitirmek... o devir gecti artık.. emek edeceksin emek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mayıs 09:32


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler