AÖF Öğrencileri Dikkat!

Açık Öğretim Fakültesi’nde yer alan ve önceki yıllarda sınavsız geçiş yapılan lisans programlarına, bu yıldan sonra ÖSYM’nin yaptığı (DGS) ile kayıt yapılabilecek.

Önlisans mezunlarının lisans programlarının 3'üncü sınıfından devam edebilmelerini sağlayan dikey geçiş sistemi, artık tamamiyle Dikey Geçiş Sınavı ile yürütülecek. 

Önlisans programlarından mezun ya da son sınıfta olan öğrencilerin, Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Sistemi ile eğitim-öğretim yapılan lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri için 2016 yılından itibaren artık (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı'na başvurmaları gerektiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, bu yeni uygulama hakkında bilgilendirmede bulundu. Güney, “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik esaslarına göre Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programı mezunlarından lisans öğrenimine devam etmek isteyenler dikey geçişle kayıt yaptırabilmektedirler. Geçmiş yıllarda öğrencilerimizi sınavsız olarak Açıköğretim Sistemi lisans programlarına kayıt yapabiliyorduk. 2016-2017 öğretim yılından başlayarak artık Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemi lisans programlarına, Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2016 DGS'ye girmek zorundadırlar" açıklaması yaptı.

AÖF Dekanı Profesör Doktor Yücel Güney’in yaptığı açıklamada DGS'nin 31 Temmuz’da gerçekleştirileceği ve son başvurunun 13 Haziran tarihinde olduğunu hatırlattı.

Tüm sınav haberleri için kpsscafe.com.tr sitemizi takip etmeye devam ediniz.

Kpsscafe.com.tr

11 Haz 2016 - 08:43 - AÖF Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler