AÖF Kayıt Tarihleri Uzatılmalı

Akademik takvimin tutmaması nedeniyle ikinci üniversiteye kayıt yaptıramayacak öğrenciler, kayıt tarihlerinin uzatılmasını istedi.

 

Akademik takvimin tutmaması nedeniyle ikinci üniversiteye kayıt yaptıramayacak öğrenciler, kayıt tarihlerinin uzatılmasını istedi.AÖF’nin 1 Ekim’de başlayan ’ek yerleştirme’, ’ikinci üniversite’, ’dikey geçiş’, ’lisans...

 

Akademik takvimin tutmaması nedeniyle ikinci üniversiteye kayıt yaptıramayacak öğrenciler, kayıt tarihlerinin uzatılmasını istedi.AÖF’nin 1 Ekim’de başlayan ’ek yerleştirme’, ’ikinci üniversite’, ’dikey geçiş’, ’lisans tamamlama’ ve ’af kapsamındaki’ kayıtları için başvuru tarihi 19 Ekim’de sona erecek. Bu kapsama giren çok sayıda öğrenci AÖF büroları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak, 13- 14 Ekim tarihlerinde bahar dönemi bütünleme sınavına giren mezun statüsündeki öğrencilerin ikinci üniversite kayıtlarında sorun çıktı. Öğrenciler, bütünleme sınav sonuçlarının kayıt tarihi sona erdikten sonra açıklanacağı gerekçesiyle mağdur olduklarını anlattı. Kredili sisteme geçen AÖF’nin akademik takviminin düzgün hazırlanmadığını ve bu nedenle ikinci üniversiteye kayıt haklarının ellerinden alındığını iddia eden öğrenciler, başvuru sürelerinin uzatılmasını istedi.

BAŞVURU SÜRESİ UZATILSIN

AÖF Adalet Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencisi 31 yaşındaki Emre Tatlı, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattı:

"13- 14 Ekim’de yapılan bahar dönemi bütünleme sınavına girdim. Bu sınavı geçersem okulumu tamamlamış olacağım. Şimdi ise AÖF’de yasal hakkım olan ikinci bir üniversiteye kayıt yaptırmak istiyorum. AÖF Bürosu’na geldim. Ama bana bütünleme sınavının sonucu açıklanmadan kaydımın yapılamayacağını söylediler. Bütünleme sınavının açıklanması ay sonunu bulacak. Kayıt süresi ise 19 Ekim’de bitecek. Bu durumda ikinci üniversiteye kayıt yaptıramayacağım. Böyle olursa bir yılım kaybolacak. Oysa ki 7- 8 Eylül’de yapılan güz dönemi bütünleme sınavına girenlerde aynı sorun yaşanmıyor. Yetkililerden başvuru tarihinin uzatılmasını talep ediyorum."

KİMSE BİLGİ VERMİYOR

Aynı sorunu yaşayan AÖF İlahiyat Önlisans öğrencisi 25 yaşındaki Nevzat Karaçomak ise "Tarihler birbirini tutmadığı için kayıt yaptıramıyoruz. Akademik takvim oluşturulurken bunun düşünülmesi gerekiyordu. Sorunumuzu anlatmak istiyoruz fakat hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz. Hiç kimseden bilgi alamıyoruz. Bir an önce mağduriyetimizin önüne geçilmesi gerekiyor" diye konuştu.

18 Eki 2012 - 15:43 - AÖF Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler