Açıköğretim Fakültesi Tek Ders Sınavında 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Geçerli Olacak mı?

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin devamlı olarak isyan ettiği uygulamanın yankıları tüm hızı ile devam ediyor. Yetkililer uygulamanın çok yerinde olduğunu düşünüyor. Peki bu uygulama tek ders sınavlarında da uygulanacak mı?

Açıköğretim Fakültesi Tek Ders Sınavında 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Geçerli Olacak mı?

Açıköğretim Fakültesi tarafından alınan karar kapsamında son bir senedir uygulanan uygulama çok sayıda öğrenci tarafından benimsenmedi.

Öğrencilerin çoğunluğunun hoşlanmadığı ve puanlarını düşürdüğünü dile getirdiği uygulama hakkında gayet yerinde olduğunu düşünen öğrenciler de bulunuyor. Bunun yanında yetkililer de uygulamanın faydalı olacağı kanısında.

“YÖK Ölçme değerlendirme ile ilgili bir standart oluşturmak istiyor. YÖK ün belirlemiş olduğu usul ve esaslara göre bu yıldan itibaren Açıköğretim fakültesi (AÖF) yanlış cevapların doğru cevapları götürme uygulamasını yapacağız. Bu değişiklik sadece bizde değil, ülkemizde eğitim sunan tüm Açıköğretim fakülteleri tarafından uygulanacaktır “ açıklaması ile beraber AÖF hayatına giren 4 yanlış 1 doğru uygulaması Kasım ve Aralık aylarında ilk olarak hayata geçmişti.

Bu uygulamayı kullanan kurumlar; ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ve ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ.

Peki 4 yanlış 1 doğru tek derste de uygulanacak mı? 
EVET. Yukarıda saymış olduğumuz 3 okul, ara sınav, dönem sonu sınavı ve tek ders sınavlarında 4 yanlış bir doğru uygulamasını kullanacak. Önümüzdeki sene de, bu uygulamanın devam edeceği düşünülüyor. Henüz resmi bir açıklama gelmemek ile beraber YÖK Başkanı'nın öğrencilere 'daha çok çalışırlar ise başaracaklarına eminim' mesajı bu yöndeki algıları güçlendiriyor.

Sizler 4 yanlış bir doğru uygulamasının hangi yönde etki ettiğini düşüyorsunuz? Uygulamadan memnun musunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından ve sosyal medya uygulamalarımızdan - hesaplarımızdan bizler ile paylaşabilirsiniz. Bunun için lütfen alttaki uygulamaları kullanınız. 

Facebook memur grubumuza katılmak için--- >tıklayınız 
ios uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek isterseniz ---- > tıklayınız 
android uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek isterseniz ---- >tıklayınız
kpsscafe.com.tr|ANKARA

27 Haz 2017 - 14:31 - AÖF Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Derviş - Yanlış bir uygulama. Örneğin İngilizce sınavına giriyorum 2 yıldır. Bazı soruların yanıtları için verilen şık'lar bir birine çok yakın. Devam ettiğim kursun hocası bile zorlanıyor. Cevap olarak şu'da olabilir bu'da olabilir gibi. Bu durumda sınav sırasında yarı emin olduğumuz soruları yanıtlayamıyoruz ki ya yanlış olur da doğruları götürürse diye. Böyle bir düzenlemeyi ancak bizim ülkemizin yöneticileri düşünebilirdi helal olsun. Bizim yanlış yapma hakkımız olamazmı? Ya doğru olduğunu düşündüğümüz ama emin olamadığımız için cevap veremediğimiz bir soru yüzünden kalmamız halinde bu uygulamayı hayata geçirenlerin vicdanı rahatsız olmazmı? Pardon ben vicdan'mı dedim. Adamların tuzu kuru elbette ne vicdanı....

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 14:31
07

Tülin - Kesinlikle yanlış bir uygulama hoca yok ders yok zaten geçtiğimiz dersler. Yine emek vererek geciyigeçiyoruz...

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 14:31
06

Nil - Örgün öğretim öğrencileri 1 2 kere kaldığı derste hocam yardımcı olun diye not istiyor bizim böyle bi sansımız bile yok ama 4 yanlıs 1 doğruyu götürüyor burda bi yanlıs var lütfen kaldırın bu uygulamayı zaten bilmediğimiz bir seyi kendimiz öğreniyoruz ama insanların aklındaki aman açıköğretim miş düşüncesini yıkamıyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 14:31
05

Öznur - Hem çalışıp hem.okumaya çaba sarf ediyoruz. Tamamen yanlış bir uygulama.oldugunu düşünüyorum. Öğrencilerin daha da yıpratılmasına karşıyım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 14:31
04

Hüsamettin - Bu uygulama ile herkes inşAllah Örgün Eğitim okuyacak. AÖF Para kazanamayacak hahahaa :D

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 14:31
03

engin - Sacma sapan bir uygulama ...kendi orgun ogretiminize yapin da gorelim onu ...zaten acikogretimde okuyan cogu insan is hayatinda calisan insan ....hem parasini al hemde bole iyicene zorlastirin ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 14:31
02

Suna - Mağduruz arkadaş mağdur daha çok cakisabilseydim örgüne giderdim .zaten iş yok güç yok .bir senem boşuna gitti adaletsizlik olmadı bırakacağım yaaa yıllık 300 TL elime para geçmiyor 600 nerden bulup okula vereyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 14:31
01

Murad - Derviş bey konuyu güzel özetlemiş hep iki şık arasında kaldım doğru bildiğim halde rahat cevaplayamadım zaten 20 soru ve 35 altı herşekilde kalır demişsiniz evet okumayı teşvik etmek istiyorsunuz ama

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Haziran 14:31


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler