Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Sınavsız Ön Lisans ve Lisans Bölümleri Hangileridir?

Anadolu Üniversitesi AçıkÖğretim Fakültesi'ne sınavsız başvurular 4 Mayıs 2017 tarihi itibari ile başladı.Sınavsız bir şekilde öğrenim görmek isteyen adaylar hangi bölümlere başvurabilir,başvuru şartları nelerdir?

Anadolu Üniversitesi bünyesinde Açık Öğretim Fakültesine sınavsız ikinci üniversite başvuruları başladı. Başvuru yapacak adaylar toplamda 55 programda 37’si Ön lisans 18’i Lisans programlarına başvuruda bulunabilecekler.

Anadolu üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin İktisat ve İşletme bölümlerine 4 farklı şekilde kayıt yaptırılabilir. Bunlardan bir tanesi de sınavsız ikinci üniversite olarak kayıt yaptırılabilmesidir. 25 Ağustos’a kadar devam edecek olan başvurulara ikinci üniversite olarak kayıt yaptırabilirsiniz.

En az lise veya dengi okullardan mezun olanlar ve ya mezun olacaklar Yeni Kayıt olarak, meslek yüksekokulları veya açık öğretim ön lisans bölümlerinden mezun olanlar ve ya mezun olacaklar Dikey Geçiş, herhangi bir lisans programlarından mezun olanlar ve halen öğrenim görenler ise İkinci Üniversite olarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları: Felsefe, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Yönetim Bilişim Sistemleri.

İktisat Fakültesi Lisans Programları: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler (İngilizce).

İşletme Fakültesi Lisans Programları: Havacılık Yönetimi, İşletme, İşletme (İngilizce), Konaklama İşletmeciliği, Uluslararasi Ticaret ve Lojistik Yönetimi.

Tüm önlisans ve lisans programlarının özel şartları ile ilgili detaylar da şu şekildedir:

Uygulama dersi (Klavye Öğretimi) olan programlar: Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik.

Zorunlu staj uygulaması bulunun programlar: Turizm ve Otel İşletmeciliği, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Turizm ve Seyahat Hizmetleri.

İsteğe bağlı staj uygulaması programları: Konaklama İşletmeciliği

Özel koşullu olan programlar: Özel Güvenlik ve Koruma, Havacılık Yönetimi.

Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve KorumaÖnlisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca tam teşekküllü resmî bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m’den, kız adayların 1.63 m’den kısa olmadığını belgeleyen sağlık kurulu raporu ile sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belgelerini diğer kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak adayların ayrıca havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığını gösteren belge ile bu mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı eksikliği vs.) bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınan sağlık kurulu raporunu diğer kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Eğitim dili Arapça olanlar: İlahiyat (Arapça).

Eğitim dili İngilizce olanlar: İşletme (İngilizce), Uluslararası İlişkiler (İngilizce).

İkinci Üniversiteye Kimler Başvuruda Bulunamaz?

Açık Öğretim Fakültesinin (AÖF) İşletme ve İktisat bölümlerinden mezun olanlar başvuruda bulunabilirler fakat kayıtlı halde olanlar başvuruda bulunamazlar. Başvuru ile ilgili detaylara Anadolu üniversitesinin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli personel alımlarından,kamu personeli alımlarından ve belediye personel alım ilanlarından anında haberdar olmak için android ve ios uygulamalarımızı ÜCRETSİZ indirebilir,facebook grubumuza vakit kaybetmeden katılabilirsiniz.

MEMUR grubumuza ücretsiz katılmak için TIKLAYINIZ

İos mobil uygulamamızı ücretsiz cep telefonunuza yüklemek için TIKLAYINIZ

Android mobil uygulamamızı ücretsiz yüklemek için TIKLAYINIZ

Kpsscafe.com.tr KONYA

14 Haz 2017 - 22:35 - AÖF Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

ZEHRA GÜRPINAR - YÖK BAŞKANININ ACİLEN DEĞİŞMESİ GEREK,4 YANLIŞ BİR DOĞRUYU NEDEN GÖTÜRÜYOR,ÇALIŞMAK ZORUNDA OLDUĞU İÇİN İNSANLAR ÖRGÜNE GİDEMİYOR,TERCİHEN OKUNAN BİR OKUL DEĞİL Kİ.AMAÇLARI PARA MEZUN OLAMADIKÇA DERS BAŞI PARA ÖDENİYOR.KENDİ ÇOCUKLARINI OKUTSUNLAR BAKALIM BU ŞEKİLDE.HAKSIZLIK EĞİTİMDE DE VAR MAALESEF.AVRUPADA OKUYANA PARA VERİLİR BİZ DE ALINIYOR BU TAŞ DEVRİ ADAMLARIN DEĞİŞMESİ GEREK ACİLEN

Yanıtla . 2Beğen . 1Beğenme 14 Haziran 22:35


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler