Açık Öğretim Fakültesi AÖF Kayıtları Ne Zamana Kadar Sürecek? Hangi Bölümler Var?

Açık Öğretim Fakültesi kayıt süreci devam ediyor. Başvurularını yapan adaylar daha sonra öğrenim sürecinde vize ve final sınavlarına girecekler. Detaylar haberde.

Açık Öğretim Fakültesi kayıt süreci devam ediyor. Başvurularını yapan adaylar daha sonra öğrenim sürecinde vize ve final sınavlarına girecekler. Detaylar haberde.
 
AÖF İkinci Üniversite kayıtları başladı. İnternet üzerinden ya da AÖF bürolarından tamamlanabilecek Açıköğretim İkinci Üniversite kayıtları iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Kayıtlarda hangi yollar izlenecek? Neler yapılması gerekiyor? Kayıtlar ne zamana kadar sürecek? Haberimizde bu soruların hepsinin cevabını bulabilirsiniz Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki önlisans ve lisans programlarına sınavsız ve şartsız İkinci Üniversite kayıtları başladı. Kayıt yaptıracak adayların işlemleri "İnternet Başvuru" ve "AÖF Bürolarından Kayıt" olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecek. 
İnternet üzerinden AÖF İkinci Üniversite başvuruları 9-22 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. AÖF bürolarından yapılacak Açıköğretim İkinci Üniversite kayıtları 9-21 Eylül tarifleri arasında alınacak. Mazeretli kayıtlar ise AÖF bürolarından 22 Eylül'de tamamlanabilecek. 
İnternet üzerinden gerçekleştirilecek AÖF İkinci Üniversite kayıtları http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacak. Açıköğretim Fakültesi (AÖF) başvuru koşulları Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans bölüm/programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları bölümlerden/programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi'nin önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler. ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurabilirler.Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.
Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz. Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar.
Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya önlisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler Açıköğretim İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Öğrenim bedellerinin bankaya yatırılması Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen "Dönem Öğretim Gideri" ödemelerini 09 Eylül 2014 - 22 Eylül 2014 tarihleri arasında, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce Vakıfbank'a yapmalıdırlar. Açıköğretim önlisans programları Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Emlak ve Emlak Yönetimi, Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlahiyat, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Laborant ve Veteriner Sağlık Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, TarımTurizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Yerel Yönetimler Açıköğretim Fakültesi lisans programları Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği sabah

12 Eyl 2015 - 18:53 - AÖF Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler