'4 Yanlış 1 Doğru' Uygulamasına Tepkiler Çığ Gibi-KDK'ya Yapılan İtirazda Son Durum

AÖF öğrencileri geçtiğimiz ay KDK'ya '4 doğru 1 yanlış' uygulamasının kaldırılması için başvuru yapmıştı. Peki bu başvuruda son durum nedir? AÖF öğrencileri bu durum hakkında ne diyor?

AÖF öğrencilerinin 4 yanlış 1 doğru uygulamasına tepkisi devam ediyor.

Üniversiteyi dışarıdan bitimek için AÖF'ye yazılan adaylar, son dönemlerde yapılan sınavlarda uygulanan 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi sistemine tepki gösteriyor. Daha önce öğrencilerin karşısına çıkmayan bu uygulamanın son dönemlerde uygulanmasına adaylar hala anlam veremedi.

Bazı internet siteleri, AÖF öğrencilerinin bu duruma tepkisini ilginç şekilde yorumlarken Kpsscafe.com.tr olarak bu uygulamanın ilk günden beri karşısında durduk.

Öğrencilerin "dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi" uygulamasının,  sınava hazırlanmada motivasyonu düşürdüğünü söyleyen öğrenciler, geçtiğimiz ay Kamu Denetleme Kurumuna başvuru yaptı. Ancak bu süreçte gelinen son durum ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Bu uygulamanın kaldırılmasını isteyen öğrenciler, bu sistemin ÖSYM'nin yaptığı KPSS gibi sınavlarda eleme veya yarışma sınavlarında uygulanabileceğini belirtirken ara ve final sınavı gibi yapılan sınavlarda uygulanmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

KDK'NIN AÇIKLAMASI

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Açıköğretim sınavlarında dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasıyla ilgili gelen yoğun başvurular sonucunda bu konuyla ilgili karar verirken, meseleyi iyi araştırmayı hedefliyoruz. Bu bir bakıma istişare mahiyette bir toplantıdır. Uygulamalarda bu kararlar verilirken idare neye göre hareket etmiş yani konunun taraflarını dinlemek bizim kararlarımızı zenginleştiriyor." 

ADAYLARIN YORUMLARI

Daha önce kaleme aldığımız haberimizde adaylar bu sisteme tepkilerini şu yorumlarla dile getirdi:

"Kesinlikle bu saçma uygulama biran önce kaldırılmalı bu uygulama yüzünde başarı seviyesi oldukca döşük.

Kesinlikle bu sistemin kalkması tarafımdayım. ÖSYM ve KPSS gibi sınavlarda bu 4 yanlış sistemi uygulanabilir fakat vize ve final sınavlarında uygulanmamalı. Derslerde ki başarımızı olumsuz etkilemekte. Umarız bir düzenleme gelir ve okul hayatımızı bu kadar zorlaştırmazlar !

Çok zor bir durumda Aöf 'dende olsa bir programdan mezun olmak istiyoruz FAKAT SİSTEM her zaman zorlaşıyor ve bu sebeple sürekli sıkıntılar yaşıyoruz 4 yanlış uygulaması son verilmediği taktirde bir çoğumuz okulu bırakmak durumunda kalacağız bir an önce bir çözüme kavuşması lazım.

Biz üniversite sınavına girmiyoruz ki okuyoruz.örgun okuyan hicbir universitede bu uygulama yok.zaten 20 soru olan sinavda yanlıs dogruyu götürunce gecme şansımiz cok daha düsüyor.derhal kalkmalı bastan yanlısti.

Zaten büt yok bide yanlış dogruyu götürüyor nerde adalet KALKSIN...

Bu bir eleme sınavı KPSS veya ÖSS sınavı değil. Hangi üniversitenin sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor . Lütfen kaldırılsın lütfen.

InşAllah kalkar örgün eğitim de böyle sistem yok onlarda üniversiteli bizde ama haksızlık yapıyorlar umarım haksizlıklarını görürde bu yanlışlarından donerler

Normal universitelerde ki gibi Ders goruyor olsak neysede kendin calis kendin kazan ki sinav sorulari zaten eskisi gibi degil zorlasti buna ragmen bi de 4 yanlis 1 dogruyu goturuyor kesinlikle kalkmali."

SİZ DE AŞAĞIDA BULUNAN YORUM KISMINDAN BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ DİLE GETİRİN.

AÖF HAKKINDA GELİŞMELERDEN VE TÜM BİLGİLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN;

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE iOS uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA - ÖZEL HABER

14 Mar 2018 - 22:32 - AÖF Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

İbrahim - Bencede haksızlık derhal bu sisteme son verilmeli

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 22:32
07

Arzu apan - Çalışırken işle ders çalışmak bir arada gitmiyo bide 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor inanın ders çalışma istegi yok artık lutfen buna bı çözüm bulunsun. Örgün okuma imkanı olmayanlar açık öğretimden devam ediyor buda zorlastiriliyor madur olan yine biz oluyoruz. Imkanimiz olsa orgun okurduk zaten.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 22:32
06

çiğdem - 205 diye kayıtlar geçiyor ama bız her dönem 300 kayıt yenılıyoruz ve 4 yanlış 1 doğru uygulamasıda getirilerek daha cok öğrencinin sınavdan kalması ve daha cok para yatırması baska bır anlam olamaz para konusunda rekor vurgun aöf de

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 22:32
05

Aysun - Açıköğretim okuyan çoğu insan zaten ek olarak bir işte çalışan insanlar..Bir yandan bir işte çalışıp, bir yandan da Açıköğretim'e çalışmanın ne denli zor olunduğu bilinen bir durum.. Zaten fırsatımız ve durumumuz olsaydı şuan bir işte çalışıp aynı anda Açıköğretim okuyor olmazdık , örgün öğretim ya da özel bir üniversitede okuyor olurduk. Bu sistem bir an önce kalkmalı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 22:32
04

ofroz - bu mantık dışı uygulamanın hemen kalkması lazım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 22:32
03

eda - aöfnin suçu değil bu uygulamaya karar veren merciler var aöf kafasına göre bunu yapmadı böyle olunca mecbur yapmak zorunda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 22:32
02

Bunyamin - Ben evli ve çocuk babasiyim,hem evime ekmek götürme cabasindayim hem de okuyorum. Bu 4 yanlışın 1 doğruyu götürme kuralının yetkililer tarafından kaldirilmasi kanaatindeyim.. Saygılar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 22:32
01

mümine - zaten çalışan insanlarız birde 4 yanlışın 1 doğruyu getirmesi çok saçma örgün eğitimdeki öğrencilerden daha fazla emek veriyoruz bu yanlışlığın biran önce düzeltilmesini istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Mart 22:32


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler