Sonuç Tarihi Belli Oldu! ALES 3 soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/3) 17 Kasım tarihinde ÖSYM tarafından Türkiye'nin 81 ildeki 88 sınav merkezinde uygulandı. Binlerce adayın katılımı ile gerçekleşen sınavın ardından, gözler ALES soru ve cevap anahtarına çevrildi. Peki, ALES 3 soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak? İşte, 2019 ALES sınavıyla ilgili bilgiler.

Türkiye'de ve yurt dışında lisansüstü eğitim almak isteyen adayların katıldığı ALES, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) tamamlandı. 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere toplam 100 soruya yanıt arayan adaylar, netlerinden emin olmak adına ALES soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı sabırsızlıkla beklemeye başladı. Peki, ÖSYM tarih verdi mi? ALES soruları ne zaman açıklanacak? İşte, 2019 ALES cevap anahtarı hakkında detaylar.

2019 ALES 3 SORU VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ALES sınavının soruları ve cevapları, önceki sınav dönemlerinde sınavın üzerinden 2 gün geçmesiyle birlikte yayımlanmıştı. Bu dönemde de ALES sınav soruları ve cevaplarının 19 Kasım tarihinde erişime açılması bekleniyor.

ALES SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU

ÖSYM takvimine göre, ALES 3 sınav sonuçları 12 Aralık 2019 tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaşacaklar.

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

ALES/3 sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak. Adaylar bu süre zarfında sınava girerse, puanları güncellenebilecek.

17 Kas 2019 - 21:56 - ALES Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler