ÖSYM, 2016 ALES Başvurularını Başlattı!

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları 27 Eylül 2016 tarihinde başladı!

ÖSYM, 2016 ALES Sonbahar Dönemi Kılavuzunu yayımladı! 

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı son bahar dönemi (2016-ALES Sonbahar Dönemi) başvurularını ÖSYM, resmi web sayfasında yaptığı duyuru ile başlattı. 

Her dönem olduğu gibi bu dönem de ALES'e rekor sayıda başvuru yapılacağını düşünen uzmanlar, adayların her sene daha hırsla hazırlandıklarını dile getirdi.

Adaylar ALES'e başvuru için heyecan içinde bekler iken sonunda beklenen an geldi, BAŞVURULAR BAŞLADI!

ALES NE ZAMAN?

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek. Sınav, 9.30'da start alacak ve 3 saat yani 180 dakika sürecek.

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları 27 Eylül 2016 tarihinde başladı. 10 Ekim 2016 tarihinde sona erecek. Başvurular http://www.osym.gov.tr web sayfasından yapılabilecek. 

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
Adaylar başvurular için 80 TL ücret ödeyecek. Başvuru hizmetleri için ise sadece 3 TL ödeyecek olan ALES adayları, şifre edinmek için 5 TL, fotoğraf güncellemek için 10 TL ücret ödemek zorunda kalacak.

Adayların ALES sınavından en az 80 puan almaları gerekiyor. Bu nedenle adaylar çalışmalarına devam ediyor.

ÖSYM, resmi web sayfasında yaptığı duyuruda kılavuza da yer verdi. 2016 ALES Sonbahar Dönemi Kılavuzu için lütfen BURAYA tıklayınız. 

Sınav kılavuzunda ALES hakkındaki tüm genel bilgiler ve ayrıntılara yer verildi.

Ülkemizde gelişen tüm eğitim haberleri, ALES sınavı hakkındaki herşey, KPSS hakkındaki herşey ve çok daha fazlasını kpsscafe'den takip edebilirsiniz. ALES hakkındaki son dakika haberlerinin cep telefonunuza bildirim halinde gelmesini isterseniz android uygulamamızı Google AppStore'dan yükleyebilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr

27 Eyl 2016 - 10:50 - ALES Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler