2017 ALES Başladı! ALES Kaç Dakika Sürecek, Saat Kaçta Sona Erecek?

2017 ALES Saat 10.15'te Türkiye genelindeki sınav merkezlerinde başladı. 19 Kasım ALES sınavı kaç dakika sürüyor, sınav saat kaçta sona erecek, adaylara kaç soru sorulacak? işte detaylar...2017 ALES'te Adaylara, sayısal ve sözel bölümde toplam 100 soru sorulacak. Bu sorular için adaylara verilen süreyse 150 dakika olarak belirlenmiş durumda.

2017 ALES Başladı! ALES Kaç Dakika Sürecek, Saat Kaçta Sona Erecek?

2017 ALES Sonbahar Dönemi Saat 10.15'te Türkiye genelindeki sınav merkezlerinde başladı. Adaylara, sayısal ve sözel bölümde toplam 100 soru sorulacak. Bu sorular için adaylara verilen süreyse 150 dakika olarak belirlenmiş durumda.

ALES NEDİR?

2017 ALES heyecanı başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM) gerçekleştirilen kademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim alımlarında, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan bir sınav sistemi.

ALES İLKBAHAR DÖNEMİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI?

2017 ALES'in İlkbahar Dönemi 7 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşmişti. ÖSYM söz konusu sınava ait soruları ve cevap anahtarını Mayıs ayında , sonuçlarıysa Haziran ayında açıklamıştı. 2018 ALES sonbahar dönemi başvurularıysa 26 Eylül ile 4 Ekim 2017 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınmıştı. Sınava ait soruların ve cevap anahtarının ne zaman yayımlanacağı henüz netleşmedi. Siz değerli ziyaretçilerimizle ALES'e dair tüm gelişmeleri paylaşmayı sürdüreceğiz.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Kas 2017 - 10:32 - ALES Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler