2016 ALES başvurularında son gün

2016 yılı İlkbahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları bugün (30 Mart Çarşamba) sona erecek.

2016 yılı İlkbahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuruları bugün (30 Mart Çarşamba) sona erecek.

8 Mayıs Pazar günü yapılacak olan sınava üniversitelerde öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman kadrolarına atanmayı düşünenler ile yüksek lisans veya doktora yapmak isteyenler girebilirler.

Dört yıllık bir üniversite programından mezun olanlar veya mezun olabilecek durumda bulunan adaylar ALES'e katılabilecek. Bunun dışındaki durumda olanların ALES'e girmelerine gerek yoktur.

Başvuru Süreciyle İlgili Bilgiler

17 Mart'ta başlayan başvurular 30 Mart Çarşamba günü sona erecektir. Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar başvurularını internet üzerinden saat 23:59'a kadar yapabilecek. Fotoğrafı geçerli olmayan adaylar başvuru merkezlerinden ALES başvurularını yeni çektirdikleri fotoğrafla birlikte şahsen yapacak.Başvuru merkezleri üzerinden yapılacak başvurular mesai saati bitimine kadar sürecek.

Başvurularını tamamlayan adayların sınava girebilmesi için 80TL olan sınav ücretini en geç 31 Mart Perşembe günü yatırmaları gerekiyor. Adaylar sınav ücretini bankaya giderek yatırırsa süre mesai saati bitimi olacak. İnternet üzerinden sınav ücreti ise ÖSYM'nin internet sitesinde "ÖDEMELER" kısmından Perşembe gecesi saat 23:59'a kadar yatırılabilecek.

Sınavda adaylara Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1 ve Sözel-2 testlerinden 40'ar soru olmak üzere toplam 160 soru sorulacak. Adaylar kendi alanlarını dikkate alarak yüksek olmasını istedikleri ağırlıklı puan türüne göre testlerin en az 3 tanesini çözmelidir. Sınav sonucuna göre adayların Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık olmak üzere 3 farklı puan türünde aldıkları puanlar hesaplanacak. Sınavda adaylara 150 dakika süre verilecek.

Yüksek lisans ve doktora yapmayı düşünen adaylardan yüksek lisans programlarına başvuru yapmayı düşünenler herhangi bir puan türünden en az 55 puan, doktora programlarına başvuracak olanlar ise sınavdan en az 80 puan almalıdır.

İlkbahar dönemi ALES sonuçları 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak.

2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu için tıklayınız

30 Mar 2016 - 16:12 - ALES Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler