Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi: Yardımcı Doçentlik Kalkacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yardımcı Doçentlik pozisyonu için önceki gün yaptığı açıklamadan sonra çalışmalar başlar mı? Yar Doç'luk pozisyonu kalkacak mı? İşte detaylar.

Akademik personel pozisyonlarından olan Yardımcı Doçentlik pozisyonu kalkacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün YÖK tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşmasında Yardımcı Doçentlik pozisyonunun kaldırılması gerektiğini söyledi.

Yardımcı doçentliğin kaldırılması için YÖK Başkanı Yekta Saraç ve rektörlere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu sözleri söylemişti: 

"Ülkemdeki rektörlerimizden de ricam var. YÖK Başkanımız ile de bunu konuşuyorum. Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin. Yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var? Ben araştırdığım yerlerde doğrusu böyle bir mekanizma pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bu, gerçekten ilmiye sınıfına bir paravan, engel oluşturuyor. Bunu aşmamız lazım ve aşacağımıza inanıyorum. Türkiye'nin Yükseköğretim Sistemi, 184 üniversitesindeki 7,3 milyon öğrencisi, 75 bini doktoralı olmak üzere 150 bin akademisyeni ile güçlü bir yapıya sahip. YÖK'ün ülkemizin bu bilgi ve birikimini İslam ülkelerindeki yükseköğretim sistemleriyle paylaşması gerektiğini de düşünüyorum."

Cumhurnbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu talimatı sonrasında YÖK Başkanı ve Rektörlerin tepksiz kalmayacağı ve bu yönde çalışma yapması bekleniyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

27 Tem 2017 - 10:49 - Akademik



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler