Akademisyenleri FETÖ'cü Sanıp Gözaltına Aldılar

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun yaptığı açıklama kapsamında yanlışlıkla çok sayıda akademisyen gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesi'nde tüm ülkede olduğu gibi FETÖ darbe girişimi araştırmaları yapılıyordu. 

Yapılan araştırmalarda çok sayıda akademisyen FETÖ'cü sanılıp gözaltına alındı. Daha sonra FETÖ yanlısı olmadıkları farkedildi ve akademisyenlerden özür dilenip serbest bırakıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi'ne gerçekleşen FETÖ darbe girişimi soruşturmaları operasyonunda 20 adet akademisyenin FETÖ'cü sanılığ gözaltına alındığını, daha sonra özür dilenip serbest brıakıldığını açıkladı.

Tüm ülkede demokrasi nöbetleri devam ediyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, alandaki kalabalığa şöyle seslendi; "Devletin kurumlarına, kılcal damarlarına kadar sızmış FETÖ'cüleri temizliyoruz. 'Cadı avı var' diyorlar. Biz cadı avı değil, hainleri ve canileri avlıyoruz avlamaya da devam edeceğiz."

Vali Karaloğlu demokrasi nöbetindeki halka seslenişini devam ettirdi;

"Zaman zaman yanlış yaptığımızda oluyor. Kurunun yanında yaşlarda yanıyor. Bunun farkındayız. Üniversitede operasyon yapıldı orada bazı hocalarımız bunlarla ilgisi olmamasına rağmen bizim yanlışımızla o listelerde yer aldılar. Biz yanlışı fark eder etmez özür dileyip hemen hatamızı düzelttik.

Bu hengame içinde bazen isim, bazen de olay benzerliği nedeniyle bazen bir hesap bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları da aldığımız oluyor. Onlar da haklarını helal etsinler. Ne polisin ne de bizim bir kastımız yok. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz. 20'ye yakın bir hocamızı bu nedenle serbest bıraktık. Son sayı gözaltına alınan tutuklanan açığa alınan bin 750 civarında."

Kpsscafe.com.tr

01 Ağu 2016 - 09:24 - Akademik



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler