Mübaşir Alımı Başvuruları Sürüyor-İşte Mübaşirlerin Maaşları ve Görevleri

Adalet Bakanlığı mübaşirleri ne iş yapar? Mübaşirlerin çalışma koşulları nasıldır? Mübaşirler ne kadar maaş alır? İşte Adalet Bakanlığı bünyesindeki mübaşirlerin görevleri ve maaşları.

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına başvurular devam ediyor. Yayımlanan ilanda Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu ve KPSS 70 puan şartı ile 250 mübaşir alımı yapılacağı bildirildi. İlanın yayımlanması ile birlikte adaylar adalet komisyonlarına giderek başvurularını yapmaya başladı. Başvurusunu yapan ve başvuru yapacak adaylar ise mübaşirlerin ne görev yaptığını ve ne kadar maaş aldıklarını araştırmaya başladı. Peki Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan mübaşirler ne kadar maaş alır? Mübaşirlerin görevleri nelerdir? Mübaşri olmak için istenen başvuru şartları nelerdir? 

Mübaşirler Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmektedir. Adliyelerde istihdam edilen Mübaşirlerin asıl görevlrei duruşmaların sessiz ve belritilen kurallar çerçevesinde yapılmasını sağlar. Genellikle duruşmalarda görev alan mübaşirler davalı ve davacılarn tüm delillerini mahkeme heyetine iletmekte, davadan önce davacı ve davalı kişilere ya da ailelere mahkeme salonunda yapılması gereken konular hakkında bilgi vermekte ve duruşma sırasında ayağa kalkma, oturma vb. gibi eylemlerde salondakilere el işaretleri ile ya da sözlü olarak ikazda bulunmaktadır. Öte yandan evraklara imzalar atılması ve evrakların gerekli intizam içerisinde düzenlenmesini de sağlarlar.

Mübaşir maaşları bilindiği üzere internet üzerinde son günlerde araştırılan konular arasında. Enflasyhon oranları ile birlikte yapılan son zamlara göre Mübaşirler 2.800 ile 2.900 Türk Lirası arasında maaş almaktadırlar.

Mübaşir Alımına Kimler Başvurabilir?

Mübaşir alımına başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması, kamu haklarından mahrum olmaması, KPSS'den en az 70 ve üstü puan almış olası ve merkezi sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle 35 yaşını aşmamış olması gerekmektedir.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Eki 2017 - 11:18 - Adalet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Devlet kazığı - Ben dün gittim mülakata Kazığı yedim geldim 3erli alıyolar içeri 1 dakika ancak kalıyorsun odada grup olarak. Kendini tanıtman ismini bile söylemen için fırsat verilmiyor. Kıl bir soru sorup bilmiyorum cevabının ardından çıkış kapısını gösteriyorlar. Toplam 1 dakika sürüyor. Mülakata girecekler benim hakkımda adam doğru söylemiş diyeceksiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 11:18
06

Enes - 82,41 hangi yer mantıklı olur mübaşir gelir inşAllah yardımcı olur ne olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 11:18
04

SELÇUK - ENES ARKADAŞIM 82.41 İLE ŞANSININ AZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM AMA ŞUNU SÖYLEMELİYİM 5 VEYA 7 ALAN İLLERE BAŞVURMALISIN. TAMAMİYLE BENİM DÜŞÜNCEM..TERS MANTIK ;)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 11:18
03

Enes - Selçuk kardeşim arkadaş lar 82.41 mübaşir hangi şehir başvuru yapmak mantıklı bi akıl verin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 11:18
01

MubasirBey - Arkadaslar mulakattan korkmayin size en az 5 soru soruyorlar ve sizi dinliyorlar herkesin lafina kanmayin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 11:18


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler