Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Alımı ( İstanbul ) Başvuru Sonuçları

Adalet Bakanlığı Sözleşmeli Zabıt Katibi alımıyla ilgili beklenen duyuru geldi. Başvuru sonuçları İstanbul Adliyesi'nin resmi sitesinde yayımlandı.

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Alımı ( İstanbul ) Başvuru Sonuçları

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 17/08/2017 tarihli, 300 Sözleşmeli Personel Alımı ilanı gereğince İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığımıza verilen sınav izni ile İstanbul Adliyesi için 70 Sözleşmeli Zabıt Katibi alımı için sınav izni verilmiştir. Sözleşmeli Zabıt Katipliği uygulama sınavına katılmaya hak kazanıp başvuru sırasında klavye tercihlerini gösterir liste ektedir.

Klavye tercihini başvuru sırasında belirtmemiş olan ve aşağıdaki listede klavye tercihi bulunmayan veya klavye türünde hata olduğunu düşünen adayların en geç 28/09/2017 Perşembe günü mesai bitiminden önce 0 (212) 375 75 75 Dahili: 51225’i arayarak Komisyon Başkanlığımıza (ek listedeki sıra ve aday numaralarını belirterek) klavye tercihlerini bildirmeleri gerekmektedir. Zabıt Katipliği uygulama sınavında kullanılacak olan klavye türleri; “F” ve "Q" Klavyeler için A4 Tech KM720 model klavyelerdir. Adaylar kendileri ayrıca klavye getirmeyecektir. Sınav salonunda bulunan yukarıda belirtilen klavyeler dışında kesinlikle başka bir klavye ile sınav yapılmayacak ve izin verilmeyecektir.

Sınava katılacak adaylardan listede isimleri yazılı olanlar (Müracaatları Kabul Edilenler) ve posta ile müracaat edenlerin listedeki aday numaralarını not etmeleri ve sınav görevlilerine bildirerek sınav günü muhtemel karışıklıklara mahal vermemek için tercihen sınav gününden 1 gün önce, şehir dışından gelecek olan adaylar ise sınav gününde sınav giriş belgelerini İstanbul Adalet Sarayı C Blok girişinden -3 (eksi üç) Atrium Alanındaki danışma masalarından bizzat alabileceklerdir. Sınava katılacak tüm adayların sınav öncesindeki katılım listelerini incelemeleri ve ilgili sınav tarihi olan 30 Eylül 2017 Cumartesi günü saat 08:00’den itibaren gerekli yoklamanın yapılması için sınav giriş belgesi ile T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi ile birlikte (İstanbul Adalet Sarayı -3' deki alanda ) aday tespit listesinde isimleri okunduğu sırada hazır bulunmaları zorunludur. Uygulama sınavı belirtilen günde ( 30 Eylül 2017 Cumartesi Günü ) sabah saat 09:00'da başlatılacak olup, uygulama sınavına katılacak adaylar sınav salonuna (klavye türünü değiştiren ve belirtmemiş olan adayların da klavye türlerini bildirdikten sonra belirlenecek olan yeni bir listeye göre) belirtilen aday tespit listesine göre sıralı olarak gruplar halinde alınacaklardır.

Uygulama Sınavında BAŞARILI olan adaylardan doğru olarak kabul edilen kelime sayısı esas alınmak kaydıyla, en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak, ilan edilen 70 kadronun 3 katı kadar 210 adayın sözlü sınava çağrılacağı, buna göre oluşturulan sıralamada son sıradaki ile aynı sayıda doğru kelime yazan aday da sözlü sınava girebileceklerdir. “Uygulama sınavı Bakanlığın ve İstanbul Adliyesinin resmi web sitesinden ilan edilen (ekteki) yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak şartını taşımayan (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan) adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.” Uygulama sınavı sırasında verilen metindeki imlâ işaretlerine (büyük ve küçük harf, virgül, nokta, kesme, inceltme, tırnak işaretleri gibi işaretlere) dikkat edilmeyecektir. Listenin yayınlandığı tarihten sonra sıralamayı etkileyecek ve değiştirecek başvuru geldiği takdirde ( Komisyon Başkanlığımıza sehven gelmiş ve kayıt edilmiş olduğu tespit edildiği ) Komisyon Başkanlığımızca güncel liste yayınlanacaktır. Bu ilan adaylara tebliğ mahiyetinde olup, aday tespit listesinde adı geçen adayların adresine ayrıca Uygulama Sınavı gün ve saati ile ilgili tebligat yapılamayacağı, Sınav giriş belgelerinin adreslerine gönderilmeyeceği, bundan sonraki süreçte sınavla ilgili (nihai başarı listeleri, sonuçlar sözlü mülakat tarih, yer vs.) duyurular İstanbul Adliyesi’nin http://www.istanbul.adalet.gov.tr/ resmi web sitesinde ilan edilecektir. İlgililere ayrıca tebligat yapılmayacağı ilanen duyurulur.

EKLER İÇİN TIKLAYINIZ

20 Eyl 2017 - 17:19 - Adalet



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Zübeyir - Bu mübaşir alımları vardı 9 ekimde açıklanacak demişlerdi ona ulaşamıyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 17:19
02

serife - lütfen bi haber verin sitede isimler yok hala ne zaman aciklanacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 17:19
01

gurbet - hadi yaa aciklayin artik bekkemekden olduk artik bihaber verin Allah rizasi icin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 17:19


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler