MYK Personel Alımını İptal Ettiğini Duyurdu

Mesleki Yeterlilik Kurumu geçtiğimiz günlerde duyurduğu personel alımını iptal etti.

 MYK Personel Alımını İptal Ettiğini Duyurdu

Mesleki Yeterlilik Kurumu, geçtiğimiz günlerde ilan ettiği uzman ve personel alımını iptal ettiğini açıkladı. Bir çok adayın başvurduğu ilanın iptal edilmesi, şok etkisi yarattı. Kurumun resmi web sitesi üzerinden duyurulan ilanın iptal edildiği bilgisi kadar, kişilerin mülakatlara dahi katılmış olmalarıydı. Adaylar; mülakatlara dahi girdik, iptal ettiler şeklinde tepkilerini dile getirirlerken, ilana katılmayı düşünmüş ancak başvurmamış kişiler de şaşkınlıklarını gizleyemediler. Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun yayınladığı ilan binlerce kişi tarafından başvuru almıştı. Ancak iptal edilişine dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

İSKUR aracılığıyla yayınlanmakta olan ilana yönelik bu şekilde bir iptal duyurusunun yayınlanması, akıllardaki soru işaretlerini artırdı. Bir çok kişi sosyal medyadan tepkilerini dile getirirken, bazıları işe alındı galiba şeklindeki yorumlar da düşündürdü.

MYK Personel Alımını İptal Ettiğini Duyurdu. Peki alınacak olan personellerde hangi şartlar aranıyordu ?

Adaylarda Yabancı Dil Sınavı(YDS) üzerinden az 70 puan almış olmak gerekli görülmekteydi.  Ayrıca adayların üniversitelerin Fen-Matematik bölümlerinden mezun olması gerekiyordu.

Ayrıca aynı ilanda yalnızca uzmanlık ve personellik olarak değil, yine aynı kurum bünyesinde mühendislik meslek kollarına yönelik alımlar da yapılmaktaydı.

Alınacak olan tüm personeller tam zamanlı olarak görev yapacaklar olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu bünyesinde çalıştırılacaklardı. Ancak MYK, geçtiğimiz günlerde mülakatlarına başladığı personel alımlarını resmi web sitesi üzerinden iptal ettiğini duyurdu. Binlerce adayın başvuruları da boşa gitmiş oldu.

Ahmet Yasin KÜÇÜKSAKAL | kpsscafe.com.tr

28 Mar 2016 - 13:47 - A Grubu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler