Gençlik ve Spor Bakanlığı Memur Alımı Başvuruları Bugün Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur personel alım ilanına başvurular bugün başladı. Peki Bakanlığın personel alım ilanına başvurular nasıl olacak? Başvuru şartları nelerdir? Başvurular ne zaman sona erecek?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla memur alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana başvurular bugün itibariyle başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı pozisyonunda istihdam etmek üzere 30 personel alımı yapılacağı açıklandı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Gençlik ve Spor Uzman ve Uzman Yardımcılığı Sınav, Atama, Yetiştirilme, Görev ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan alım için sınav yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.

# Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren ve yukarıda belirtilen öğrenim dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

# ÖSYM tarafından 21-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında, yukarıda, fakülte veya bölümlere göre belirlenen puan türlerinden yetmiş taban puanı almak kaydıyla başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde, her grup için ayrı ayrı olmak üzere alınacak Gençlik ve Spor Uzman Yardımcısı sayısının yirmi katı aday arasında bulunmak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da Yarışma Sınavına çağırılacaktır).

# Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

MEZUNİYET ve KPSS ŞARTI

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan mezuniyet şartı ise şu şekile;

10 kişi Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme Fakülteleri Mezunları arasından,

10 kişi Sosyoloji Bölümü Mezunları arasından,

10 kişi Psikoloji Bölümü Mezunları arasından yapılacak.

Başvuru yapacak adayların KPSS'den 70 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

BAŞVURU

İlana başvurular bugün başladı ve 16 Şubat tarihine kadar alınacak. Başvuru şekli ise şu şekilde; Sınava katılmak isteyenler, Bakanlığımız www.gsb.gov.tr internet adresi üzerinden ya da e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/gsb-uygulamalari?goURL adresinden giriş yaparak, “Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurmak ve vesikalık fotoğrafı ile mezuniyet belgesini (varsa denklik belgesi) tarayıp eklemek suretiyle başvurularını elektronik ortamda yapacaktır. İlanda belirtilen şartlara uygun olmayan veya elektronik ortamda yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Memur ve personel alım ilanlarından anında haberdar olmak için Kpsscafe.com.tr mobil uygulamasını indirin.

KPSSCAFE android uygulamamızı ücretsiz indirmek için ---->>> TIKLAYIN

KPSSCAFE ios uygulamamızı ücretsiz indirmek için----> TIKLAYIN

Kpsscafe.com.tr  |  Ankara 

05 Şub 2018 - 15:09 - A Grubu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler