Dışişleri Bakanlığı Mütercim Alımı(28 Aralık 2012)

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MÜTERCİM ALINACAKTIR   Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere mütercim unvanlı   -ingilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden 20,   -Rusçadan.

 

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MÜTERCİM ALINACAKTIR

 

Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere "mütercim" unvanlı

 

-ingilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden 20,

 

-Rusçadan...

 

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA MÜTERCİM ALINACAKTIR

 

Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere "mütercim" unvanlı

 

-ingilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden 20,

 

-Rusçadan 3, Arapçadan 3, ispanyolcadan 2, Farscadan 2, Cinceden 2, Sırpça/Hırvatça/Boşnakçadaı ise 1 olmak üzere;

 

Toplam 33 personel alınacaktır.

 

-Sınavın yazılı aşaması, 16 Şubat 2013 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

 

Giriş sınavlarına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş hususlarda Bakanlık internet sitesi üzerinden üt erışılebilen Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

 

A) Başvuru Şartları:

 

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak;

 

2) 16/02/2013 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (16/02/1978 ve daha sonra doğmu? olmak),

 

3) Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli olmak;

 

4) İngilizce, Fransızca veya Almancadan sınava girecekler İçin:

 

Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren İngiliz, Fransız, Alman Dill/Eğrömi/Edebiyat MütercimTercümanlık veya Çeviribllim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca veya Almance Bölümleri İle bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt İçi ve yurtdışındaki yüksek öğrettir kurumlarından mezun olmak;

 

Rusça, Arapça, İspanyolca, Farsça, Çince veya Sırpça/Hırvatça/Boşnakçadan sınava girecekler için:

 

Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlanndan mezun olmak;

 

5) Aşağıda sıralanan yabancı dil grupları itibarıyla, 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) ve 2011 veya 2012 Kamu Personeli Dil Sınavında (KPDS) aşağıdaki taban puanları aşmış olmak:

 

- İngilizce, Fransızca veya Almancadan sınava girecekler için:

 

KPSS-3 puan türünde en az 70 puan ve başvurulan dilde KPDS'den en az (B) düzeyinde puan almış olmak, ayrıca başvuruda bulunanlar arasında tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 100 kişi arasına girmek,

 

- Rusça, Arapça, İspanyolca, Farsça veya Cinceden sınava girecekler için: KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve başvurulan dilde KPDS'den en az (C) düzeyinde puan almış olmak, ayrıca başvuruda bulunanlar arasında tek bir liste halinde yapılacak sıralamada Rusça için en yük1 sek puanlı ilk 15, Arapça için en yüksek puanlı ilk 15, ispanyolca için en yüksek puanlı ilk 10, Farsça için en yüksek puanlı ilk 10 ve Çince için ise en yüksek puanlı 10 kişi arasında yer almak.

 

-Sırpça/Hırvatça/Boşnakçadan sınava girecekler İçin: KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve Sırpça KPDS'den en az (C) düzeyinde puan almış olmak, ayrıca başvuruda bulunanlar arasında tek bir liste halinde yapılacak sıralamada en yüksek puanlı ilk 5 kişi arasında yer almak,

 

6) Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın http://www.mta.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden 1 Şubat 2013 tarihinde ilan edilecektir.

 

7) Sınava katılabilecek adaylara ilişkin yapılacak duyuruda, sınav programına ve sınavın yapJacağı adres bilgilerine de yer verilecektir.

 

B) Başvurulann Yapılması:

 

- Sınav başvuruları, 14 Ocak 2013 tarihinde başlayacak ve 25 Ocak 2013 tarihinde saat 18:00'de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://smav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri aşağıda sıralanmıştır;

 

a) T.C, kimlik numarası.

 

b) KPSS sonuç puanının beyanı.

 

c) Diploma veya mezuniyet belgesi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir).

 

ç) Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf.

 

d) 2011 veya 2012 yılına ait KPDS sonuç puanının beyanı, (ingilizce, Almanca veya Fransızcadan sınava girecek adaylar için en az "B" düzeyinde; Rusça, Arapça, ispanyolca, Farsça,Çince veya Sııpça/Hırvatça/Boşnakçadan sınava girmek isteyenler için ise en az "C" düzeyinde)

 

NOT: Sınava girilecek yabancı dil haricinde, diğer bir dil veya dillerden 2011 veya 2012 yıllarında alınmış en az "C" düzeyinde KPDS puanı olanların, sınavda ilave puan almaya hak kazanabilmeleri için, KPDS sonuç belgelerini de diğer başvuru evrakıyla birlikte iletmeleri gerekmektedir.

 

C) Sınavın Aşamalan;

 

I) Yazılı Sınav: (1) Yazılı sınav aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır.

 

a) Uluslararası ilişkiler alanında Türkçe bir metnin yabancı dile çevirisi

 

b) Uluslararası ilişkiler alanında yabancı dilde bir metnin Türkçeye çevirisi (2) Yazılı sınavda geçer not her bir bölüm için 100 üzerinden 701", (3) Yazılı sınav aşamasının sonuçlan Bakanlığın www.mfa.gov.tr internet sitesinde ilan edilecektir. Bu aşamaya katılanlara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

 

II) Sözlü Sınav

 

(1) Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınavda adaylar, öncelikle muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade yeteneği ile genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu açısından değerlendirilecektir. Ankara'da yapılacak sözlü sınavın tarihi, yazılı sınav sonucuyla birlikte ilan edilecektir.

 

(2) Sözlü sınavda geçer not 100 üzerinden 70'tir.

 

(3) Sözlü sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

 

(4) ilave bilgi talepleri için aşağıdaki adres, e-posta ve telefon numaralan üzerinden Bakanlıkla temasa geçilmesi mümkündür:

 

Dışişleri Bakanlığı/insan Kaynakları Dairesi Başkanlığı iç Hizmetliler Şb.(C Blok 4. Kat) -Balgat/Ankara

 

tel (312) 292 12 99-85

28 Ara 2012 - 12:49 - A Grubu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler