Dışişleri Bakanlığı Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Alım İlanı

T.

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVLARI DUYURUSU

I. GENEL BİLGİLER:

(1)Dışişleri Bakanlığı konsolosluk ve ihtisas memurları, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında...

T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVLARI DUYURUSU

I. GENEL BİLGİLER:

(1)Dışişleri Bakanlığı konsolosluk ve ihtisas memurları, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır.

(2)Bu ilana göre açılacak giriş sınavları ile Bakanlığa alınacak konsolosluk ve ihtisas memurlarının, genel görev tanımları çerçevesinde, merkez ve yurtdışı teşkilatında konsolosluk, kamu diplomasisi, ekonomik ve kültürel işler, protokol, kançılarya idaresi, ulusal mevzuatla bağlantılı hukuki, idari ve mali işler alanlarında görev yapmaları öngörülmektedir. Konsolosluk ve ihtisas memurları hakkında ayrıntılı bilgeye Bakanlığımızın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sayfasından erişmek mümkündür.

(3)Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavı dört farklı kategoride yapılacak olup atama yapılabilecek azami kadro sayı 120'dir.

(4)Giriş sınavlarını kazananların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 7 ilâ 9 uncu derece kadrolara yapılabilecektir.

(5)Herhangi bir kategoriden belirlenen kontenjan sayısı kadar adayın sözlü sınav sonucunda başarılı olamaması halinde, bu kontenjan diğer kategori veya kategorilere tahsis edilebilir.

(6)Sınavların çoktan seçmeli ilk aşaması, 14 Eylül 2013 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

(7)Giriş sınavına ilişkin olarak bu ilanda yer verilmemiş düzenlemeler, Dışişleri Bakanlığı Sınav Yönetmeliğinde yer almaktadır.

II. BAŞVURU ŞARTLARI

(1) Sınavlara başvurabilmek için;

a)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

b)14/09/2013 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (14/09/1978 ve daha sonra doğmuş olmak),

gerekmektedir. Diğer şartlar aşağıda belirtilmiştir.

(2) Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavı dört farklı kategori itibariyle yapılacak olup, sözkonusu kategorilerin isimleri, sınavların yapılacağı yabancı diller, kategoriler itibariyle KPSS Puan türleri ve başvuru için gerekli olan ve 2012 veya 2013 yıllarında alınmış olan asgari KPSS puanları, atama yapılabilecek azami kadro sayıları ile sınava kabul edilecek aday sayıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Kategori

Yabancı Dil

KPSS

Asgari

Kontenjan

Yazılı

Çoktan

Adı

 

Puan

KPSS

 

Sınava

Seçmeli

 

 

Türü

Puanı

 

Kabul

Sınava

 

 

 

 

 

Edilecek

Kabul

 

 

 

 

 

Aday

Edilecek

 

 

 

 

 

Sayısı

Aday

 

 

 

 

 

 

Sayısı

Genel-1

Almanca

3

80

60

300

1200

 

Fransızca

36

 

 

 

 

 

İngilizce

108

 

 

 

 

Genel-2

Arapça

3

60

30

150

600

 

Bulgarca

 

 

 

 

 

 

Çince

 

 

 

 

 

 

Gürcüce

 

 

 

 

 

 

İspanyolca

 

 

 

 

 

 

Portekizce

 

 

 

 

 

 

Rusça

 

 

 

 

 

 

Sırpça

 

 

 

 

 

 

Urduca

 

 

 

 

 

 

Yunanca

 

 

 

 

 

Hukuk ve

Fransızca

3

80

10

50

200

İnsan

İngilizce

21

 

 

 

 

Hakları

 

103

 

 

 

 

Bilişim ve

İngilizce

3

75

20

100

400

Bilgi

 

6

 

 

 

 

Teknolojileri

 

106

 

 

 

 

TOPLAM

 

 

 

120

600

2400

(3)Farklı kategori sınavları için özel şartlar aşağıdaki gibidir;

a) Genel-1 kategori:

Sınava girecek adayların en az lisans düzeyinde üniversite mezunu olmaları,

b) Genel-2 kategori:

Sınava girecek adayların;

- Türkiye'deki üniversitelerin ilgili dil bölümlerinden (dil öğretmenlikleri dâhil) mezun olmak veya

- Tabloda belirtilen dillerde eğitim veren yabancı üniversitelerin herhangi bir bölümünden alınmış lisans/lisansüstü eğitim diplomasına sahip bulunmak veya

- Herhangi bir alanda lisans diplomasına sahip olup sınava girilecek yabancı dilde 2011, 2012 veya 2013 yılları içerisinde KPDS/YDS'de en az C (en az 70 puan) seviyesinde başarılı olmuş bulunmaları.

c) Hukuk ve İnsan Hakları kategorisi:

Sınava girecek adayların Hukuk fakültesinden lisans düzeyinde mezun olmaları veya dört yıllık eğitim veren herhangi bir fakülteden lisans diplomasına sahip olmak kaydıyla insan hakları veya hukuk alanında lisansüstü eğitimini tamamlamış olmaları,

ç) Bilişim ve Bilgi Teknolojileri kategorisi:

Sınava girecek adayların lisans düzeyinde eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, matematik veya matematik mühendisliği, elektronik ve/veya haberleşme mühendisliği, bilişim/iletişim sistemleri mühendisliği, makine mühendisliği, yazılım mühendisliği veya istatistik bölümlerinden mezun olmaları,

gerekmektedir.

(4)Genel-1, Hukuk ve İnsan Hakları ile Bilişim ve Bilgi Teknolojileri kategorilerinden sınava KPSS-3 Puan türü ile başvurmak isteyen adayların bu puan türünden en az 80 puan almış olmak kaydıyla 2011, 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen KPDS/YDS veya denkliği YÖK tarafından kabul edilen bir uluslarası dil sınavından % 70 seviyesinde başarılı olmaları gerekmektedir.

(5)Çoktan seçmeli sınava kabul edilecek adaylar, her bir kategori için tek bir liste halinde yapılacak sıralamayla belirlenecek olup asgari KPSS puanına sahip olmak sınava katılma hakkını garanti etmemektedir.

(6)Aday adayları farklı kategorilerde gerçekleştirilecek olan Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu giriş sınavlarından yalnızca birine başvurabileceklerdir.

(7)Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.

(8)Sınava katılabilecek adaylara ilişkin yapılacak duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adres bilgilerine de yer verilecektir.

III. GİRİŞ SINAVI BAŞVURULARININ YAPILMASI

(1)Giriş sınavı başvuruları, 12 Ağustos 2013 tarihinde başlayacak ve 23 Ağustos 2013 tarihinde saat 18:00'de sona erecektir. Başvurular,

Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri şunlardır:

a) T.C. kimlik numarası,

b) KPSS sonuç puanının beyanı,

c) Diploma veya mezuniyet belgesi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),

ç) Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf,

ç) Varsa lisansüstü eğitim diploması (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),

d) 40 TL sınav ücretinin Türkiye İş Bankası Dışişleri Bakanlığı Şubesi 4368 0034334 nolu Dışişleri Bakanlığı hesabına yatırıldığına dair banka dekontu, (Elektronik işlemler sonucu alınan dekont örnekleri de kabul edilmektedir.),

(2)Sınava girilecek yabancı dil haricinde, diğer bir dil veya dillerden 2011, 2012 veya 2013 yıllarında alınmış en az "B" düzeyinde KPDS/YDS puanı olanlar, sınavda ilave puan almaya hak kazanabilmeleri için, KPDS/YDS sonuç belgelerini de diğer başvuru evrakıyla birlikte iletmeleri gerekmektedir.

(3) Sınava girilecek yabancı dil haricinde, diğer bir dil veya dillerden ek puan alınabilmesi için, KPDS/YDS puanı yerine, eşdeğerliği YÖK tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından 2011, 2012 veya 2013 yıllarında alınan puanların KPDS/YDS'deki karşılıkları da değerlendirmeye alınacaktır.

IV. SINAVIN AŞAMALARI:

A) ÇOKTAN SEÇMELİ SINAV

(1) Çoktan seçmeli sınav 14 Eylül 2013 tarihinde yapılacak olup, sınava katılabilecek olan adayların listesi Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilecektir.

(2) Çoktan seçmeli sınav 100 sorudan oluşacak ve 100 dakika sürecek olup, aşağıdaki alanları kapsayacaktır:

a) Genel Yetenek (35 soru)

b) Genel Kültür (35 soru)

c) Anayasa hukuku (10 soru)

ç) İdare hukuku (10 soru)

d) Genel iktisat (10 soru)

(3) Çoktan seçmeli sınavda aşağıdaki esaslara göre ek puan uygulamasına gidilecektir.

- Yazılı sınava gireceği yabancı dil hariç olmak üzere, adayın herhangi bir dilde 2011, 2012 veya 2013 yılında almış olduğu KPDS/YDS puanının 90'in üzerinde kalan kısmı, adayın çoktan seçmeli sınav notuna eklenecektir.

(4) Çoktan seçmeli bilgi sınavının sonuçları ve yazılı sınav tarihi Bakanlığımız internet sitesinde açıklanacaktır.

B) YAZILI SINAV

(1) Yazılı sınav aşağıdaki bölümlerden oluşacaktır.

a) Türkçe kompozisyon

b) Yabancı dilde kompozisyon

c) Türkçeden yabancı dile çeviri ç) Yabancı dilden Türkçeye çeviri

(2) Yazılı sınavda geçer not her bir bölüm için 100 üzerinden 70'tir.

(3) Adaylar, aşağıdaki esaslara göre yazılı sınavda ilave puan elde edebileceklerdir:

-Yazılı sınava gireceği yabancı dil haricinde, adayın herhangi bir diğer dilde 2011, 2012 veya 2013 yılında almış olduğu KPDS/YDS puanının 80'in üzerinde kalan kısmı, yazılı sınavda aritmetik ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

-Üçüncü bir yabancı dili daha bilen adayın, bu dilde 2011, 2012 veya 2013 yılında KPDS'den aldığı puanın 80'in üzerinde kalan kısmının yarısı da yazılı sınavda aritmetik ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

(4) Yazılı sınav aşamasının sonuçlarına Bakanlık internet sitesi üzerinden ulaşılabilecektir. Bu aşamaya katılanlara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

C) SÖZLÜ SINAV

(1) Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınavda adaylar, muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade yeteneği ile genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu açısından öncelikle değerlendirilecektir. Ankara'da yapılacak sözlü sınavın tarihi, yazılı sınav sonucuyla birlikte ilan edilecektir.

(2) Sözlü sınavda geçer not 100 üzerinden 70'tir.

(3) Sözlü sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde ilan edilecektir.

(4) İlave bilgi talepleri için aşağıdaki adres ve e-posta üzerinden Bakanlıkla temasa geçilmesi mümkündür:

T.C. Dışişleri Bakanlığı/İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı (C Blok 4. Kat) Balgat/Ankara E-posta: [email protected] gov.tr

NOT: Türkiye Büyük Millet Meclisince 12.07.2013 tarihinde kabul edilen 478 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını müteakip Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Sözkonusu Kanunda, giriş sınavı başvuru tarihleri olan 12-23 Ağustos tarihleri arasında, kariyer memurlukları sınavları için öngörülen üst yaş sınırının hangi tarihten itibaren hesaplanacağına ilişkin olarak ilanda yer verilen şartlardan faklı bir düzenleme olması halinde, başvuruların yapılacağı elektronik sistemde gerekli değişiklikler yapılacaktır.

19 Tem 2013 - 22:44 - A Grubu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler