Devlet Personel Başkanlığı (DPB) Uzman Yardımcısı Alacak

Devlet Personel Başkanlığı, 25 devlet personel uzman yardımcısı alacak. İlana başvurular 11-15 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Devlet Personel Başkanlığı, 25 devlet personel uzman yardımcısı alacak. İlana başvurular 11-15 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak.

DEVLET PERSONEL UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU:

SINAV TARİHİ : 12 Mart 2016 Cumartesi günü.

SINAV YERİ : Ankara

ATAMA YAPILABİLECEK BOŞ KADRO SAYISI:

Devlet Personel Başkanlığında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından (GİH) 9 uncu ve 8 inci derecelerden boş bulunan (25) adet kadroya Devlet Personel Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere Devlet Personel Uzman Yardımcısı alınacaktır.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesinin 1 inci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

b)Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

c)Giriş   sınavının   yapıldığı   yılın   Ocak   ayının   birinci   günü   itibarıyla   35   yaşını doldurmamış olmak (01/01/1981 sonrası doğanlar),

ç)Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından; 05-06 Temmuz 2014 veya 04-05 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları sonucuna göre  (KPSSP47 puan türünden)  80 ve daha yüksek puan almış olmak ve müracaat edenler arasından yapılacak puan sıralamasında ilk (300) aday içinde bulunmak, (300 üncü sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.)

d) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,

e)Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel hali bulunmamak,

SINAVA BAŞVURU:

Başvurular, 11-15  Ocak  2016  tarihleri  arasında  Devlet  Personel  Başkanlığı  İzmir Caddesi No:41 Kızılay/ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. Posta ile yapılan başvuruların Başkanlığa en geç son başvuru günü mesai bitimine kadar ulaşması gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler sebebiyle zamanında ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

a)Devlet Personel Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu (Doğrudan Başkanlıktan veya Başkanlığın www.dpb.gov.tr adresindeki resmi Web sitesinden temin edilebilir.  Ayrıca 0 312 408 72 00, 408 72 17, 408 71 89 no’lu telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.),

b)Mezun olunan Yükseköğretim kurumu diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya Başkanlıkça veya ilgili kurumunca onaylı örneği (Yurtdışındaki okullar ile hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerine denk sayılan yurtiçindeki fakülte veya yüksekokullardan mezun olunmuş ise denklik belgesi ile birlikte),

c)Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

ç)KPSS Sınav Sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

d) Son altı ay içinde çekilmiş (4,5x6 cm.) 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak).

Başvuru sırasında istenen belgeleraslı ibraz edilmek kaydıyla  Devlet Personel Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca da onaylanabilecektir.
 
GİRİŞ SINAVINA ÇAĞRI VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

Müracaat eden adaylardan giriş sınavına katılmaya hak kazananların isimleri Başkanlık ilan panosu ile Başkanlığın  www.dpb.gov.tr adresindeki resmi Web sayfasında ilan edilecektir. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınava giriş belgelerini 07-11 Mart 2016 tarihleri arasında mesai saatleri içinde Devlet Personel Başkanlığından alacaklardır. Adaylar 12 Mart
2016 tarihindeki yazılı sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı, geçerli bir kimlik belgesini de yanlarında bulunduracaklardır. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

GİRİŞ SINAVININ ŞEKLİ,  SINAV KONULARI VE DEĞERLENDİRME:

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. İlk aşama olan yazılı sınavda adaylara;

1-İKTİSAT GRUBU: Mikro ve makro iktisat, iktisat politikası, Türkiye ekonomisi, uluslararası ekonomik ilişkiler ve kuruluşlar.

2-MALİYE GRUBU: Kamu maliyesi, bütçe ve bütçe politikası, Türk bütçe sistemi, Türk vergi sisteminin genel esasları,  maliye politikası.

3-HUKUK GRUBU: Anayasa hukuku,   idare hukukunun genel esasları ve idari yargı, ceza hukuku (genel hükümler),  medeni hukuk (başlangıç-kişiler hukuku-eşya hukuku), borçlar hukuku (genel hükümler).

4-KAMU YÖNETİMİ GRUBU: Yönetim bilimleri, personel yönetimi.

alanlarından yazılı sınav yapılacaktır.

Konu gruplarının her birinden ayrı ayrı 100 üzerinden 50 puandan az olmamak üzere ve ortalama en az 70 puan alan adaylar arasında, ortalama puanı en yüksek adaydan başlanarak yapılacak sıralamaya göre, azami atama yapılacak kadro sayısının dört katı tutarındaki 100 aday yazılı sınavda başarılı sayılacaktır. (100 üncü sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da başarılı sayılırlar.) Yazılı sınavda 100’ün altında adayın başarılı olması halinde başarılı olanların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

Yazılı sınav sonuçları Başkanlıkta liste halinde uygun yerlere asılarak ve  www.dpb.gov.tr internet adresindeki resmi Web sayfasında ilan edilecektir. Ayrıca, sınav sonucu başarılı olan adayların adreslerine iadeli taahhütlü olarak gönderilecektir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar daha sonra belirlenecek tarihlerde Ankara’da sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Sözlü sınava girme hakkını kazanan adaylara sözlü sınavdan önce istenecek belgeler ile sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilecektir. İstenilen belgeleri bildirilen süre içinde teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmazlar. Sözlü sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir, bu değerlendirme sonucunda 70 puan ve üzeri not alanlar sözlü sınavda başarılı sayılırlar.

Sözlü sınavda da başarılı bulunanların yazılı sınav notu ile sözlü sınav notunun aritmetik ortalaması alınarak giriş sınavı notu belirlenecektir. Giriş sınavı notu en yüksek olan adaydan başlanarak yapılacak sıralamaya göre azami (25) adaydan oluşacak liste Başkanlıkta uygun yerlere asılarak ve  www.dpb.gov.tr internet adresindeki resmi Web sayfasında duyurulacaktır. Ayrıca, sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilecek ve listede yer alan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenecektir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları  geçersiz  sayılarak  atamaları   yapılmayacak,  atamaları   yapılmış  olsa  dahi  iptal edilecektir. Bu kişiler, hiçbir hak talep etmeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Devlet Personel Başkanlığı, 25 devlet personel uzman yardımcısı alacak. İlana başvurular 11-15 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak.

23 Ara 2015 - 00:51 - A Grubu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler