Aile Bakanlığı Memur Alımı Başvuruları Başladı-İşte Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, KPSS puanı ile memur alımı başvuruları bugün başladı. Peki memur alımına kimler başvurabilir? Hangi bölüm mezunları memur alımına başvuru yapabilir? İşte Aile bakanlığı memur alımı başvuru şartları.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı memur alımı başvuruları başladı.

28384 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanlığı Yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, merkez teşkilatında bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfına 50 memur alımı yapacak.

Yayımlanan ilana göre Aile Bakanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakülteleri grubundan 15, Hukuk mezunları arasından 6, Sosyal Hizmetler grubundan 4, Psikoloji grubundan 8, Sosyoloji grubundan 4, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık grubundan 4, Bilgisayar Mühendisi grubundan 3, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği grubundan 2 ve İstatistik grubundan 4 kişi alacak.

Başvuru Şartları

# 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesindeki genel şartları taşıyor olmak,

# Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmak,

# Sözlü sınavın yapılacağı 2018 Yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

# ÖSYM tarafından (A) grubu kadrolar için 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları sonucuna göre İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakültelerinden mezun olanlar için 80, diğer bölümlerden mezun olanlar için 75 ve daha yüksek puan almış olmak ve müracaat edenlerden başvurusu kabul edilenler arasından alım yapılacak bölümler itibariyle ayrı ayrı yapılacak sıralama sonucunda atama yapılacak kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday arasında yer almak (son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır),

# Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 5 (beş) yıl içerisinde yapılan YDS'den İngilizce alanında en az C seviyesi puana (70) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan denk puana sahip olunması zorunludur.

# Erkek adaylar için zorunlu askerlik hizmeti ile ilişiği olmamak,

# Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

Başvuru

Başvuru yapacak adayların 1 Aralık tarihine kadar Aile Bakanlığı internet sitesindeki başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurarak aşağıdaki evraklarla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No:10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, herhangi bir yakını veya posta ile teslim etmesi gerekmektedir.

# Mezuniyet belgesi,
# KPSS sonuç belgesi,
# YDS sonuç belgesi,
# CV,

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

20 Kas 2017 - 15:49 - A Grubu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

işsizim - Önlisans mezunları ya da daha mezun olmamışlar alınıyor mu YDS napicaksiniz istemeyin lütfen uf

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 15:49


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler